Poslední dva góly přišly poté, co sudí potrestal červenou kartou Vlka za jeho zákrok. Jak zhodnotil sekretář FC Nový Bor Jiří Obrovský, hra postrádala opět na malém hřišti od hráčů více přesnosti i pohybu pro dobrou nahrávku.

Podle něj bylo na zápase znát, že Žatec proti nim postavil hned několik hráčů z ligového Mostu, jehož je FK Slavoj Žatec farmou. „Nastoupil i Ali Osumanu, který byl v podzimní části soutěže uvolněný na hostování do Mostu, kde o víkendu sehrál druholigový zápas a zapsal se v něm mezi střelce," řekl Jiří Obrovský.

FK Slavoj Žatec - FC Nový Bor 4:0

Hned od samého počátku patřilo utkání domácím, kteří si oťukávali novoborského gólmana Blumentritta. Ten odolával. „Ve 12.minutě mohl přijít pro Žatec pořádný šok, když Červeňák na půlce domácích vybojoval míč a přes Kubeše šel na Stromeckého, který ho poslal centrem na zadní tyč. Ve správný čas tam byl Vlk, ale bohužel šel mimo," popsal Obrovský.

„V 21.minutě jsme se pokusili dlouhým míčem zaútočit po pravé straně. Do souboje se v útočné fázi zapojil Kubeš, ale nedokončil. Toho využili domácí k rychlému protiútoku a naše roztažená obrana nestihla zabránit hlavičce Dunvjaka, který skóroval na 0:1," řekl Obrovský.

O dvě minuty později se ve vápně hostí opět rychle zorientoval Dunvjak a zvýšil na 0:2. „Naše hra začala být neurovnaná a pomalá. Domácí nás v poklidu udrželi v dostatečné vzdálenosti od své branky," uvedl Obrovský.

Žatec – Nový Bor 4:0 (2:0).Bor se nedal, domácí potrénoval

Až v závěru poločasu hráči Boru zabojovali a potrénovali domácího brankáře. „Míč šel opět přes Šulce a Stromeckého centr před branku. V závěsu následoval centr Kubeše na Lebrušku, ale i jeho hlavičku gólman vyrazil, následná Šulcova dorážka skončila na tyči," popsal závěr prvního poločasu Obrovský.

Energie borským hráčům vydržela i po zahájení druhé půlky, kdy hru měli ve své režii. Nepatrně změnili sestavu, když Stromeckého vystřídal Vávra. V prvních minutách se hostující jedenáctce několikrát povedl pořádný závar před domácí brankou. Bohužel gól z toho nebyl.

Vlk odvrátil gól, vyfasoval červenou

„V 60. minutě jsme museli kvůli zranění Svobody střídat podruhé, nahradil ho Brož. Vzápětí, když jsme hráli v oslabení kvůli ošetření Müllera mimo hřiště, přešel soupeř do brejku. Za cenu červené karty jim ho překazil Vlk a my dohrávali v deseti," doplnil Obrovský.

Následné opakované chyby obrany, která se kvůli vyloučení Vlka musela hodně měnit, ve vápně, postavily Bor před penaltu, kterou proměnil domácí Heinc a zvýšil náskok na 0:3. Výkonnost Boru šla dolů, čehož Žatec využil v závěru na dotažení skóre na konečných 0:4.

Branky: 21 a 23. Dunvjak, 70. Heinc z penalty, 83. Kmoch. ŽK:1:5. ČK: Vlk (FC N. Bor)

Sestava Nového Boru: Blumentritt - Bartoš, Svoboda, Vlk, Müller, Lebruška, Kubeš, Šulc, Stromecký, Demke, Červeňák, Střídali Vávra, Brož. Trenér F. Kubáň, as. Szabo, vedoucí Blumentritt, manažer Obrovský ml.

Žatec – Nový Bor 4:0 (2:0).

Žatec – Nový Bor 4:0 (2:0).