V sobotu na domácím trávníku skolili sebevědomý FK Letohrad sice těsně, ale zaslouženě. A díky tomu se v tabulce posunuli na 4. místo!

FC Nový Bor - FK Letohrad 2:1 (0:0)

O výhře hostitelů rozhodla nastavená první minuta za stavu 1:1, kdy se už všichni aktéři smiřovali s tím, že o tom, kdo získá bod navíc, rozhodne penaltová loterie.

K té však nedošlo. V 90. minutě měli hosté slibnou šanci, ovšem Novoborští se ubránili, záhy podnikli rychlý kontr, při kterém byl před šestnáctkou nedovoleně zastaven domácí Diabakuma a hlavní arbitr nařídil trestný kop. „Letohradští si postavili zeď, k míči se postavili Honza Broschinský, Tomáš Janů a Láďa Čurgali, a tak jsme všichni čekali, kdo z nich se ujme střely," líčil situaci Jiří Obrovský, sekretář FC Nový Bor.

Nakonec si balón připravil první jmenovaný. „Soupeř asi čekal přímou střelu na bránu, jenže Bróša lehce přistrčil míč na Romana Macha, který pohotově a nechytatelně napálil balón pod břevno brankáře Jana Ehrenbergera! Naše radost na hřišti, poté v kabině a vlastně po celý sobotní večer, byla pochopitelně veliká," přiznal Jiří Obrovský.

FC Nový Bor - FK Letohrad 2:1. „Zaplatili jsme krutou daň za pasivitu v závěrečných minutách. Na porážce se podepsal ve druhém poločase svou chybou gólman Ehrenberger," uvedly klubové webové stránky FK Letohrad.

Ale vraťme se do prvního poločasu. V úvodních 20 minutách měli aktivitu na svých kopačkách Letohradští, naštěstí nebezpečné střelecké pokusy Kabourka a Černíka bravurně zlikvidoval gólman Blumentritt. „Musíme přiznat, že naše obrana musela v této části zápasu hodně makat, aby udržela čisté konto," konstatovali novoborští funkcionáři.

Domácí se ale po 25 minutách otřepali a nejnebezpečnějším mužem pro gólmana Ehrenbergera v první půli byl Jan Broschinský, jenž prověřil postřeh a kvalitu rukavic hostujícího brankáře.

Domácí trenéři Vladimír Jeníček a Milna Szabo od II. poločasu lehce pozměnili styl hry, což na Letohrad platilo. A v 51. minutě se to potvrdilo. Čurgali vyslal do brejku svým efektním pasem Šimoníka, jenž na vyběhnuvšího gólmana zkušeně vyzrál- 1:0.

Hosté se snažili o vyrovnání, což se podařilo v 70. minutě střídajícímu Mackovi, který po rychlém protiútoku střelou k tyči dal na 1:1.

Od té doby se začalo hrát svižně a bylo očividné, že vyhrát chtějí oba týmy. Jenže pomyslnou třešničku na vítězném dortu si mohlo vychutnat jen jedno mužstvo. A parádně rozehraná standardka Nového Boru v nastaveném čase rozhodla, kdo slaví tři body FC Nový Bor!

Ten jede v sobotu 14. května do Ústí nad Orlicí.

Branky: 52. Šimoník Filip, 91. Mach Roman - 70. Macek René. Rozhodčí: Klupák. Diváků: 115.
Nový Bor: Blumentritt - Šimoník, Devátý, Hauer, Mach, Broschinský - Janů, Kubeš, (59. Diakubama), Stromecký (46. Pekař) - Frömmel (64. Rekondie), Černý. Trenér: Vladimír Jeníček.

Další výsledky 24. kola:

Olympia Hradec Králové - Vysoké Mýto 5:0 (2:0)

Suchdol - Semily 1:0 (0:0)

Jablonec nad Jizerou - Admira Praha 1:2 po PK (1:1)

Živanice - Jaroměř 3:0 (1:0)

Turnov - Kutná Hora 2:1 (1:1)

Trutnov - Ústí nad Oorlicí 2:0 (0:0)

Divize C.

Příště se hraje…Hradec Králové - Suchdol, Vysoké Mýto - Živanice, Ústí nad Orlicí - Nový Bor, Letohrad - Turnov, Admira Praha - Trutnov, Dvůr Králové - Jablonec, Kutná Hora - Semily