Tři penalty nařídil hlavní rozhodčí Šob v utkání 20. kola České divize (skupina B) mezi fotbalisty Nového Boru a Brozan. Tu první ve 29. minutě proti domácímu FC, kdy posoudil střet Vomáčky s hostujícím hráčem jako faul od domácího beka. „Přitom Vomáčka byl k míči i bráně blíž a právě dobíhající hráč Brozan jej zezadu podrazil,“ divili se novoborští fandové.

Nový Bor - Brozany 2:2

Co naplat, nařízený pokutový kop proměnil Marič a obě mužstva šla po 45 minutách do kabin za stavu 0:1.

Po přestávce se dalo tušit, že se hra na hřišti přiostří, což se také stalo. Ale rozhodčí zákroky eliminovali tím, že jakékoliv náznaky faulů ihned pískali.

Nový Bor - Brozany 2:2. Kaňkovský (Nový Bor - v bílém) v hlavičkovém souboji s Ukou.V 56. minutě se kopala penalta proti Brozanům, když gólman Vacho zaváhal a dotírajícího Karla Kaňkovského musel poslat k zemi. Sám postižený nabídku proměnil a bylo srovnáno – 1:1.

Hosté pak předvedli, proč už od 12. kola nenašli přemožitele. Jejich útočné výpady zaváněly nebezpečím, naštěstí gólman Blumentritt a zformovaná obrana před ním dokázali vzdorovat.

Skóre se měnilo na opačné straně. Demke se protáhl mezi dvěma obránci, došlo ke kontaktu, po kterém novoborský hráč na hranici vápna upadl a hlavní arbitr nařídil další pokutový kop. K němu se opět postavil Karel Kaňkovský, jenž si také na druhou penaltu věřil. Jenže gólman Vacho směr jeho střely vystihl.

„Zkrátka jsem si s ním balón pěkně narazil a napodruhé ho překonal,“ nešetřil dobrou náladou novoborský útočník.

Nový Bor - Brozany 2:2. Marič s Francem se snaží zastavit průnik novoborského Třešňáka.Stav 2:1 pro Nový Bor ale vydržel jen do 85. minuty, kdy srovnal misky vah hlavičkující Pešula. „Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že Brozany patří k těm lepším soupeřům ve skupině. Vždyť na jaře vzaly dva body vedoucím Louňovicím i druhému Vyšehradu, proto si myslím, že i ta remíza je pro nás dobrá,“ přiznal Karel Kaňkovský.

Sportovní manažer Brozan Ján Kudlička se pro Deník vyjádřil takto: „Jeli jsme do Nového Boru s cílem neprohrát, což se nám splnilo. I když jsme možná měli i na víc. První poločas byl z mého pohledu mnohem fotbalovější, ve druhém už přibylo strkanic. Vedli jsme a mohli přidat druhý gól. První penalta na nás byla jasná, tam chyboval Vacho, o té druhé tak přesvědčený nejsem. Skončilo to plichtou, pro nás je to plusový bod, na jaře jsme ještě neprohráli, takže celkově asi spokojenost.“

Novoborští z pěti zápasů na jaře získali 10 bodů, jsou šestí a v neděli jedou na půdu do Neratovic. Přivezou do města sklářů další jarní body?

Branky: 56. (pen.) a 64. Kaňkovský - 29. Marič (pen.), 86. Pešula. Rozhodčí: Šob. ŽK: 3:4. ČK: 0:1 (64. Uka - Charles). Diváků: 130. Poločas: 0:1.
Nový Bor: Blumentritt - Kopecky, Vomáčka, Vála, Broschinský, Demke, Třešňák, Lebruška, Stromecký, Ruszo, Kaňkovský (Semík). Trenér: Fr. Kubáň.
Brozany: Vacho - Tupý, Uka, Džuban, Pešula - Kühn (78. Vacek), Zadina, Franc, Marič - Benda, Sýkora (64. Bittengel).

Tabulka divize B.