Jablonec nad Jizerou - Nový Bor 1:1 (1:0)

Hosté z města sklářů měli od prvních minut územní převahu, ale v koncovce se prosadit nedokázali, a tak ve 35. minutě udeřilo na druhé straně, kde se přes zeď z trestného kopu přesně trefil jeden z domácích hráčů 1:0.

Do druhé části vystřídal Halbicha Třešňák. „Tomu více vyhovuje hra do těla, a tak přišlo naše herní oživení. Ale v útoku se nám nadále nedařilo,“ přiznal sekretář Jiří Obrovský.

Až v 71. minutě došlo k vyrovnání. Suněk vyslal na zteč Demkeho, ten rychlým sprintem přelstil jabloneckou obranu a následně domácího brankáře po zemi prostřelil.

Novoborští se pak v závěrečných minutách pokoušeli vydolovat všechny tři body, domácí usilovně bránili, a to i za cenu vyloučení, ale minutové oslabení přestáli. „Byl to těžký zápas. Domácí budují mladé a perspektivní mužstvo. A že jsou momentálně v dolní části tabulky, to je asi jen náhoda. Pro nás je jeden bod cenný,“ poznamenal sekretář Obrovský.

Branky: 34. Šilhán 71. Demke. Rozhodčí: Poživil, ŽK: 5:3. ČK: 88. Šír (J). Diváků: 140.

Kádr Nového Boru: Meier Hruška, Vlk, Všetečka, Šiner, Demke, Šulc, Kubeš, Lebruška, Suněk, Halbich, Třešňák, Půlpán. Trenér Fr. Kubáň.

FK Sedmihorky - Česká Lípa B 4:3 (1:1)

Po remízovém poločase se ve druhé půli dostala Lípa do dvougólového vedení, ale stejně nezvítězila. O třech bodech pro domácí rozhodl nakonec třemi trefami sedmihorský Pavlíček…

Českolipský trenér Bohuslav Najman k utkání řekl: „Ztratili jsme vyhraný zápas. Nepochopím, že jsme od sedmdesáté minuty vedli 3:1 a nakonec jedeme domů bez bodů. Závěr zápasu se nám nepodařil v defenzívě, pozdě jsme přistupovali k protihráčům a nechali jim prostor ke zpracování míče a střelám.“

V osmé minutě Zulič vybojoval míč, přistrčil ho Brožovi, který přistrčil balón Pickovi R., jenže ten zamířil vedle. V následných minutách zahodil svoji gólovku Karel Měšťan, když se dostal před gólmana, kterého prostřelil, ale na brankové čáře jej zastoupil obránce. To se mu již nepovedlo o čtyři minuty později. Zulič si narazil míč s Brožem, vnikl do vápna a obstřelil gólmana Koubuse 0:1. Další šanci zahodil Brož, když mu přihrál Zulič, který se šikovně protáhl podle lajny. Brož mířil vedle tyče.

Domácí zahrozili až po půl hodině z trestného kopu Vávry, kdy musel Bahník vyboxovat míč. Pak dvakrát neproměnila svoji šanci českolipská rezerva. Nejprve hlavičkoval Picek R., gólman míč neudržel u tyče, čehož chtěl využít Brož, jenže neprotlačil balón přes ležícího gólmana. Potom zahrozil Měšťan, jenže v rozhodujícím momentě uklouzl. V závěru prvního poločasu se domácím přeci jen prosadit. Na centr před vápno si naběhl Poul a přesnou střelou k tyči vyrovnal -1:1.

Úvod druhého poločasu vyšel stoprocentně českolipskému týmu. V 60. minutě se trefil mezi tři tyče Brož, když mu přihrál Burian 1:2. Za dalších deset minut přidal třetí gól hlavičkují Bečvařík po centru Zuliče 1:3. A to bylo ze strany českolipské rezervy všechno. Patnáct minut před koncem se poprvé prosadil Pavlíček, když dostal přesný centr před vápno -2:3.

V 75. minutě zachraňoval Bahník po střele Koťátka. O devět minut později již českolipský gólman potřetí kapituloval. Obrana Lípy si nepohlídala Vávru, který ve vápně zpracoval balón a poslal jej proti noze Pavlíčkovi, který přízemní střelou k tyči srovnal 3:3. V poslední minutě završil svůj hattrick Pavlíček, kterému posadil balon na hlavu Pařízek 4:3.

Branky: 45. Poul, 74., 84. a 90. Pavlíček 21. Zulič, 60. Brož, 70. Bečvařík. Rozhodčí: Neugebauer. ŽK: 2:2, 70 diváků.

Sestava České Lípy B: Bahník Bečvařík, Košek (58.Pohorský), Picek O., Zulič Burian, Ledl, Picek R., Vodrážka, Brož Měšťan (66. Mikysa). Trenér Bohuslav Najman.

Doksy – Semily 1:2 (0:1)

Jarní trápení fotbalistů Doks pokračuje. Po podzimu druhý celek krajského přeboru prohrál i svůj první letošní domácí zápas, tentokrát s mužstvem SK Semily.

Hosté předvedli odvážný výkon a po půl hodině šli zaslouženě do vedení. Po obrátce srovnal na 1:1 Kolařík, a když už se blížil závěr zápasu, zdálo se, že se zrodí spravedlivá remíza.

Jenže… V nastaveném čase Semilští zahrávali rohový kop a Bučekova trefa rozjásala hostující lavičku. Po chvilce rozhodčí Hanousek utkání ukončil…

Miroslav Procházka, SK Semily: „Nechci dělat unáhlené reakce, ale ze tří jarních utkání jsme podali nejlepší výkon. Změnili jsme rozestavení a taktiku. Měli jsme i další šance, které však zůstaly nevyužity. Vyhráli jsme zaslouženě, což potvrdili i domácí.“

Branky: 53. Kolařík – 32. Buček, 92. Grebeníček. Rozhodčí: Hanousek – Horák, Noháč. ŽK: 6:1. Diváků: 150.

Doksy: Kotyk – Horčík (70. Vacek Ondřej), Vaňátko Michal, Šťastný, Vágner, Cenger, Jurčik (70. Vinš), Doležel, Kolařík, Zoubek (75. Vaňátko Martin), Semík

Doksy musely spolknout porážku 1:2 od Semil.

Další zápasy krajského přeboru:

Košťálov - Pěnčín-Turnov B 3:2 (2:0). Branky: 12. a 39. Stehlík, 85. Holec 70. a 78. Ježek. Rozhodčí: Milner, ŽK: 2:3, ČK: 48. I. Móro (K). Diváků: 100

VTJ Rapid Liberec - Desná 2:0 (2:0). Branky: 28. Novák, 45. Němec. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 2:1. Diváků: 60.

Hrádek - Železný Brod 2:0 (1:0). Branky: 29. Skrbek, 85. Horváth. Rozhodčí: Brož, ŽK: 3:3. Diváků: 50.

Tabulka

Krajský přebor.

Radek Valenta, Miroslav Dalík