Kuželkáři Mělník ve finále porazili 3:1 tým SOCCER REALITY Praha, za který nastoupil mimo jiné i bývalý prvoligový fotbalista někdejší záložník Slavie Praha, Jablonce nad Nisou a českého národního mužstva Karel Piták.

„V současné době trénuji starší dorost na Slavii. Zdá se, že se tam blýská na lepší časy. Doba minulá je pryč, jsou peníze, vyhrála se první liga, je šance na Ligu mistrů. A Sparta? Ta se chce přizpůsobit, nakupuje daleko víc a ještě udělala italského trenéra. Jsem zvědav, jak jim to bude šlapat," usmíval se Piták, jenž přiznal, že je v Doksech poprvé. „Pozvali mě sem kamarádi a jsem za to rád. Je to příjemný turnaj, stadion je také krásný, útulný a trávník je ve výborném stavu."

Hrálo se na stadiónu TJ Doksy ve dvou skupinách, každá na jedné polovině hrací plochy. Celodenní maratón zápasů (8.30 – 17-30 hod.) vyvrcholil finálovým utkáním, ve kterém se utkaly čtvrtý tým minulého ročníku SOCCER REALITY z Prahy a nováček turnaje KUŽELKÁŘI z Mělníka. Výsledek 1:3 pro mělnické byl tak trochu překvapivý.

Na dalších místech, tedy třetím a čtvrtém, se umístili hráči BOUBÍNA (převážně hráči domácího týmu hrající krajský přebor) vloni na páté příčce, díky penaltovému rozstřelu s FRANTIC TÝMEM . Páté místo patřilo STS CHVOJKOVICE-BROD (loni třetí), mužstvu oddanému tomuto turnaji, jehož účast byla v každém ročníku. Šestí NAPOLEONI odvedli dobré výkony, stejně tak jako v minulých letech. Pardubickým MIDA SPORT se letos až tak nedařilo a skončili na sedmém místě. Od osmého do jedenáctého místa v pořadí CLM PEACH, BOŽKOV TEAM, FIFA 2003 a NOTTINGHAMEM, mužstvům s výbornými hráči, se dařilo střídavě. Vloni jedenáctí a letos dvanáctí hráči německého LICHTENSTEINU předváděli solidní fotbal a moc jim chutnalo české pivo. Letos, stejně jak v minulém ročníku byli na posledním místě ODPADLÍCI. Jejich sympatické výkony byly ozdobou turnaje.

Hlavní pořadatel ZDENĚK HORČÍK dovedl turnaj se svým týmem téměř k dokonalosti. Hlasatel Josef Koza vtipně a neúnavně glosoval průběh turnaje a diváci i hráči pohodlně dostávali vždy přesné informace.
Do zázemí nesporně patřily po celý den paní Eva Šimonová, Irena Folbrechtová, Jitka Horčíková a Lenka Kuklová. Bez nich by to nešlo.

Stejně jako v předchozích letech byl výtěžek z turnaje určen na podporu dokské mládežnické kopané.

Autor: Vladimír Černý