Nová změna v tabulce okresního fotbalového přeboru nastala po 21. kole. Dlouhodobě poslední celek z Kravař totiž díky vítězství 5:4 ve Skalici poskočil na 13. místo a na jeho místo klesl Kamenický Šenov. Znamená to, že v posledních pěti kolech bude tato soutěž velice zajímavá, a to i na opačném pólu tabulky v boji o titul okresního přeborníka, kde jsou ve hře minimálně tři celky.

Dolní Libchava – Dubá 4:2 (0:2)

Libchavu stále zlobí početná marodka, a tak i proto nezačala zápas dobře. Dubá byla lepší a po deseti minutách šla do vedení. Následně podržel domácí mužstvo gólman Macek, který zlikvidoval tři samostatné nájezdy. Už v 18. minutě byl vyloučen libchavský Skořepa a hosté zvýšili na 0:2.

Do druhé půle domácí nastoupili jako jiné mužstvo a i o deseti hráčích Dubé zle zatápěli. Během osmi minut vyrovnali a pokračovali v dobré hře, na kterou hosté nestačili reagovat a Libchava po dalších dvou gólech završila parádní obrat ve vlastním oslabení.

Branky: vlastní, Los, Nešický, Vrabec – Vokolek, Heptner. Rozhodčí: German. ČK: 1:0 (Skořepa). Diváků: 70.
Sestava vítězů: Macek – Nešický, Skořepa, Havelka, Lebduška – Dušánek, Jandač, Koros, Kaňkovský - Vrabec, Los. (Matějíček , Barda).

Kamenice – Velký Valtinov 2:0 (2:0)

V zápase dvou mladých týmů se vše podstatné odehrálo už v první půli. V 18. minutě šli do vedení Kameničtí po umístěné střele Uhreckého. Za pár minut byl ve vyložené šanci faulován Sedláček, následovala červená karta a pokutový kop, který s přehledem proměnil kapitán Serdel.

Těsně před přestávkou kopali penaltu i Valtinovští, domácí brankář Erben ji ale bravurně zneškodnil, poté přidal i několik dalších skvělých zákroků a připsal si na jaře již čtvrté čisté konto. V druhém poločase se domácí soustředili hlavně na udržení náskoku a nepustili hosty do žádných větších příležitostí. Velmi slušné utkání bez problémů zvládla dvojice rozhodčích Janovský, Táborský.

Branky: Uhrecký, Serdel (PK). ČK: 0:1 (Kristek).
FC Kamenice: Erben – Sedláček M., Jerson, Serdel, Uhrecký – Kisty, Hrubý, Martínek, Sedláček P. – Miklovič, Koška (Zajíček, Suk).

Loko Česká Lípa – Nový Oldřichov 7:1 (2:0)

Již ve 2. minutě zúročil parádní přihrávku od Podrazila M. Horáček. V 11. se po přihrávce Zlatníčka nemýlil Lebduška, který uklidil balon k tyči – 2:0.

Ve druhé půli Oldřichovští snížili na rozdíl jediné branky, avšak drama se nekonalo. Domácí tým mezi 55. a 65. minutou zatížil konto hostujícího brankaře Vitouše dalšími třemi zásahy (Tomášek 2, Zlatníček). Na 6:1 zvýšil Kliment v 75. minutě a skóre utkání uzavřel z pokutového kopu M. Horáček.

Branky Lokomotivy: Tomášek 2, Horáček M. 2, Lebduška, Zlatníček, Kliment.
Sestava Loko: Martínek – Byrtek, Lebduška, Šindelář, Horáček V. – Horáček M., Tomášek, Podrazil, Beneš – Kliment, Zlatníček (Kostuň, Čihák, Hochman). Trenéři R. Novák a J. Volešák.

Cvikov B – Holany 4:1 (0:0)

Domácí rezerva se mohla spolehnout na přesnou mušku svého střelce Nýdrleho, který dal Holanům všechny čtyři góly.

Branky za domácí: Nýdrle 4. Rozhodčí: Bahník – Řezáč, German. Diváků: 70.

Stružnice – Dubice 0:2 (0:0)

Zápas přinesl oboustranně dobrý kombinační fotbal, ve kterém měla Stružnice v první půli mírnou převahu i díky tomu, že Dubice hrála po 30 minutách kvůli vyloučení o deseti.

Ve druhé půli, po vyloučení domácího Halgaše, se síly srovnaly a Dubice začala mít navrch a 10 minut před koncem udeřila. Gorol si naběhl na centr a hlavou nedal domácímu brankáři šanci. Stružnice se snažila o vyrovnání, jenže opět neuhlídala dubického Gorola a ten v závěru rozhodl o výhře Dubice.

Branky: Gorol 2. Rozhodčí: Mengr – Folk, Volf. ČK: 1:1. Diváků: 80.
Dubice: Pavlíček – Vokál, Dutka, Škach, Székely, Gorol, Grobarčík (Žižka), Hájek, Kadeřábek – Ráliš, Bárta. Trenér Zd. Pětioký.

Skalice B – Kravaře 4:5 (2:3)

Gólové hody ve Skalici přinesly hostům veledůležité tři body, díky kterým se odpoutaly z poslední příčky tabulky.

Branky: Martínek 2, Aust, Daniel Vojtěch – Koutný 3, Šubrt, Gvizd.

Zahrádky – Kamenický Šenov 2:1 (0:0)

Okresní přebor Českolipska.