Žádné velké překvapení se neudálo v uplynulém 17. kole okresního fotbalového přeboru. Oba vedoucí týmy tabulky nezaváhaly, pouze třetí Lokomotiva ztratila dost nečekaně dva body doma s Kamenicí za bezgólovou remízu, ale na druhou stranu může být ráda, že Holany prohrály ve Skalici.

Na opačném pólu tabulky se to začíná hýbat. Poslední Kravaře na jaře opět zabraly a po vítězství nad Novým Oldřichovem jasně ukazují, že to myslí se záchranou opravdu vážně.

Dolní Libchava – Velký Valtinov 3:1 (0:0)

První poločas se hrál vyrovnaný, bojovný fotbal. Na obou stranách se zrodily tři vyložené šance, ale gólmani (Macek – Vimr) svá mužstva podrželi.

Po pauze, hned ve 46. minutě, se trefil domácí Koros a Libchavští byli od této chvíle o něco lepší. Mladý valtinovský celek hrozil z brejkových situací, ovšem zkušená družina z Libchavy si pokaždé s ataky hostů poradila a naopak sama dvakrát udeřila po ukázkových akcích. Slavoj se dočkal čestného úspěchu až pět minut před koncem, a tak domácí nadále zůstávají na vedoucí pozici.

Branky domácích: Koros, Balvín, Vrabec. S přehledem řídil hlavní rozhodčí Volf. Diváků: 50.

Kravaře – Nový Oldřichov 4:1 (2:1)

Kdyby domácí Lokomotiva po 15 minutách zápasu vedla 5:0, nikdo by se nedivil, protože Kravaře spalovaly jednu šanci za druhou. Skóre otevřel ve 2. minutě hlavičkující kanonýr Kaňovský, Jiskra vzápětí srovnala, jenže domácí těsně před poločasem šli opět do trháku, který po přestávce potvrdili dalšími dvěma góly.

Lokomotiva touto důležitou výhrou snížila náskok předposledního Nového Oldřichova na tři body.

Branky za domácí: Kaňovský M., Šubrt D., Sixta M., Koutný J.

Dubice – Kamenický Šenov 4:0 (2:0)

Spartak měl od začátku převahu, ovšem ve 30. minutě se za obranu domácích dostal jeden z hostujících útočníků. Postupoval sám na Pavlíčka, ale ten jeho střelu nohou reflexivně vyrazil. Vzápětí přišel dlouhý pas na Gorola, ten přihrál do vápna Vodrážkovi, který přesnou střelou k tyči domácí uklidnil – 1:0.

Ve 40. předvedli domácí pohlednou akci po ose Ráliš, Vodrážka, kterou zakončil placírkou do prázdné branky Nemeš 2:0. Ve II. poločase domácí běželi 4x ve dvou na hostujícího gólmana, jenž byl nejlepším hráčem Šenova.

Čtvrt hodiny před koncem se prosadil Gorol po přihrávce od Bárty a účet zápasu uzavřel v 88. min. po samostatné akci Vodrážka – 4:0.

Branky: Vodrážka 2, Nemeš, Gorol. Rozhodčí: Řezáč. ŽK: 2:0. Diváků: 60.
Dubice: Pavlíček – Proch, Dutka, Škach, Kadeřábek (Székely) – Gorol, Hájek, Ráliš, Žižka (Bárta) – Nemeš (Vokál), Vodrážka. Trenér Zdeněk Pětioký.

Skalice B – Holany 2:1 (1:1)

Hosté předvedli, že letos mají skutečně kvalitní mančaft, ale tentokrát se bodů nedočkali, protože dvakrát inkasovali z kopačky Vojtěcha Daniela. Rezerva vyhrála, a tak jistě domácím hráčům dvojnásob chutnal gulášek od pana Pechka.

Branky za domácí: Vojtěch Daniel 2. Rozhodčí: Kapoun. ŽK: 3:2. Diváků: 100.

Stružnice – Dubá 0:5 (0:3)

Stružnice předvedla divákům přehlídku hrubých kiksů v obraně a bezzubý útok, čehož hosté dokonale využili a zaslouženě vyhráli. Hattrick si připsal nestárnoucí kanonýr Lubomír Wágenknecht.

Branky: Wágenknecht st. 3, Soukup, Heptner. Rozhodčí: Hybler – Švec, Poppr. ŽK: 3:0. Diváků: 80.

Loko Česká Lípa – Kamenice 0:0

Zahrádky – Cvikov B 2:9 (0:5)

TABULKA

Tabulka OP Českolipska.