Krajský přebor má za sebou druhé podzimní kolo. Doksům se nepodařilo využít domácího prostředí, kde podlehly Doubí, a Skalice prohrála v Železném Brodě 0:4.

Doksy - Doubí 1:2 (0:2)

A zase ta koncovka… Fotbalisté Doks se v úvodu sezony krajského přeboru trápí v zakončení před soupeřovými brankami. Potvrdil to i domácí zápas s nováčkem z Doubí. Trenéři hostujícího celku Hauer a Zeman se rozhodli vsadit v Doksech na mládí. Základní jedenáctka měla průměr 21 let a jak se ukázalo, na domácí to platilo.

Doksy začaly náporem a po chybě gólmana s bekem se dostaly i do šance. Jenže už ve 4. minutě hosté zahrávali první roh a Martin Kozák byl v koncovce úspěšný. Domácími gól otřásl, a tak až v 16. musel zasahovat Kanta při rychlé akci Doks. Hosté něco podobného předvedli za tři minuty, ale Haunold si nakonec míč ukopl.

Při individuální akci domácího Vacka se zaskvěl výborný Kanta. V závěru poločasu pálil po rychlé akci hostující Piršel z 18 metrů a bylo to 0:2.

V úvodu II. půle se neprosadil osamocený Haunold. Pak Doubí prostřídalo a čerstvý veterán Suchan běžel sám na gólmana. Neúspěšně. Domácí posílili příchodem Doležela a jejich útočení nabylo na síle. Škoda, že v koncovkách se hned několikrát neprosadili Doležel a Bečvařík. Až v 84. minutě se renomovaný kanonýr Doležel trefil po přihrávce od Semíka.

V závěru tlak Doks sílil, hosté všemi možnými prostředky hru zpomalovali, polehávali na trávníku a nakonec jednobrankový náskok uhájili. „Soupeř nás prostě vyškolil z produktivity," konstatoval manažer domácího celku Martin Jurčik.

„Domácí měli nespočet šancí a dali jediný gól, my jich měli pět, dali jsme dvě branky a máme tři body," nechal se slyšet hostující kouč Hauer.

Branky: 84. Doležel 4. Kozák, 45. Piršel. Rozhodčí: Rais, ŽK: 4:3. Diváků: 200.

Doksy: Kotyk - Vaňátko Michal (55. Doležel), Štastný, Vacek J. - Švec (46. Horčík), Suněk, Jurčik, Bečvařík, Picek O. Vinš (46. Semík), Vacek O.

Doubí: Kanta - Broschinský, Bláha, Melichar, Matěcha - Kozák (52. Suchan), Kosiewicz, Grujoski (58. Kahl), Abrahám (79. Brauner) Piršel, Haunold.

Železný Brod - Skalice 4:0 (2:0)

Železný Brod si na domácím hřišti doslova smlsnul na týmu Skalice, kterou po přesvědčivém výkonu porazil 4:0. Dvěma góly se představil Havrda.

Utkání pro Brod začalo velmi dobře, po úvodním oťukávání se hra odehrávala v režii domácích. Přišlo také několik šancí, ale gól ještě nepřicházel. Navíc se začaly hromadit nedovolené zákroky v okolí hostující branky, protože skaličtí hráči tak trochu nestíhali a faulovali. Vyústěním toho všeho byl vedoucí gól Brodu ve 22. minutě, kdy se po autovém vhazování a přiklepnutí Maryšky prosadil poprvé střelec Havrda.

Pět minut před koncem prvního poločasu viděla početná skupina diváků nejhezčí akci utkání. Míč vybojoval Makula a přihrával na Krále, ten z jedné poslal míč na Šilhána a tvořivý forvard Brodu našel v ještě lepší pozici Havrdu, který do prázdné branky vsítil svůj druhý gól nedělní odpoledne. Právě takové akce by rádi viděli v dalších zápasech také brodští trenéři.

Ve druhém poločase nechtěl Brod nic podcenit a nastoupil plně koncentrovaný s cílem získat bezpečně tři body a soupeře do ničeho nepustit. To se také potvrdilo a hosté chybovali, což potrestal střelou z dálky Šilhán a bylo to 3:0.

Ani za tohoto stavu se hosté nevzdali a nadále bojovali alespoň o čestný úspěch. Brod ale hrál v zadních řadách velmi zodpovědně a spoléhal tak na brejky. Několikrát se právě z rychlých přechodů mohlo skóre měnit, ale nestalo se tak. Tečku za utkáním udělal až v 72. minutě Hadač, který se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Branky: 22. a 40. Havrda, 49. Šilhán, 72. Hadač. Rozhodčí: Špidlen, ŽK: 2:5. Diváků: 150. 

Další zápasy krajského přeboru:

VTJ Rapid Liberec - Pěnčín-Turnov B 2:1 (0:0). Branky: 46. Studnička, 52. Novák 72. Zdražil z pen. Rozhodčí: Kadlec, ŽK: 1:1. Diváků: 80.

Pěnčín - Velké Hamry 2:4 (0:2). Branky: 54. Matějček P., 86. Mrklas 12. Prousek Vl., 22. Prousek L. z pen., 51. Stolín, 75. Šimek. Rozhodčí: Bohatý, ŽK: 2:3. Diváků: 200.

Desná - Sedmihorky 1:1 (0:0). Branky: 71. Pipek 56. Staněk. Rozhodčí: Vachek, ŽK: 0:2. Diváků: 180.

Jablonec nad Jizerou - Višňová 3:0 (2:0). Branky: 38. a 53. Brezár, 31. Paldus z pen. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 2:3, ČK: 31. Kepr (V). Diváků: 180.

Košťálov - Hrádek 2:1 (0:1). Branky: 50. K. Janata, 71. Zboroň 11. Dobeš. Rozhodčí: Neugebauer, ŽK: 4:4, ČK: 90. Vašíček (H). Diváků: 80.