Kromě zraněného Broschinského chyběli potrestaný Mach (stop na 4 zápasy), gólman Král, Vomáčka (oba zaměstnání) a Černý (nemoc). Naopak k dispozici už byl zkušený exligový matador Tomáš Janů.

„Čtyři kola před koncem se nám kádr doslova rozpadl, a tak do Velvar odjelo pouze jedenáct hráčů," konstatoval sekretář Jiří Obrovský.

Vnitřní síla a obětavost celého novoborského týmu však slavila nečekaný úspěch.

Velvary - Nový Bor 0:1 (0:0)

První důležitý moment se stal ve 40. minutě. Hostující zadák Jan Frömmel ve snaze zastavit výpad jednoho z domácích hráčů jej v šestnáctce podle hlavního rozhodčího fauloval, a proto nařídil pokutový kop. Gólman Dan Blumentritt však zachoval čistou hlavu, směr Tenklovy střely vystihl a míč vyrazil, což byla pro hosty velká vzpruha!

Velvary zahájily druhou část utkání opět náporem, ale obrana v čele s Blumentrittem stála na pevných základech. Minuty ubíhaly, hra se vyrovnala a šance začali mít i hosté (Hoke, Frömmel, Kubeš).

Až sedm minut před koncem duelu vybojoval Nový Bor rohový kop, odkud centrovaný míč vletěl do nepřehledné skrumáže na malém čtverci, aby ho po orazítkované levé tyči dotlačil Pekař s pomocí břevna do sítě. I díky tomu si hosté z města sklářů odvezli cenné tři body!

„Výhru jsme udrželi hlavně díky příkladné bojovnosti a snaze všech našich kluků, kteří na hřiště nastoupili. Domácí mají silné mužstvo, ale nás neporazili," usmíval se Jiří Obrovský, jenž dodal, že klid do novoborské hry vnesl a k bojovnosti zavelel zmiňovaný Tomáš Janů.

Branka: 83. Pekař. Rozhodčí: Novotný, ŽK: 0:4. Diváků: 120.
Nový Bor: Blumentritt - Šimoník, Hauer, Hoke, Janů, Kubeš, Chmelík, Devátý, Frömmel, Stromecký, Pekař. Trenér: Vl. Jeníček.

Další výsledky:

Meteor - Kladno 5:2 (3:2)

Souš - Most 1:0 (1:0)

Štětí - Libiš 1:3 (0:1)

Chomutov - Rakovník 2:1 (1:0)

Neratovice - Hostouň 0:1 (0:1)

Nymburk - Český Brod 2:1 (1:1)

Úvaly - Brozany 1:2 (1:0)