Původně bylo v médiích skloňováno i jméno ústeckých fotbalistů, ti se však od aféry rázně distancovali. „Kauza se nás netýká, všichni hráči normálně trénují," potvrdil sportovní manažer Army Stanislav Pelc.

Proč myslíte, že se vaše jméno objevilo v médiích?
To nevím. Nechápu, proč někdo špiní jméno našeho klubu, byli jsme jmenováni v televizi i v novinách. Zvažujeme proti tomu právní kroky. Ještě tomu ale necháme nějaký časový prostor.
Uvidíme, jak se kauza bude dále vyvíjet.

Takže svým hráčům nevěříte?
Hráčům maximálně důvěřujeme. Ptali jsme se jich několikrát na tréninku a všichni nám jasně řekli, že s tím nemají nic společného. Každopádně doposud nás nikdo nekontaktoval, nevyšetřoval a s kauzou nemáme absolutně nic společného.

Čistě teoreticky: pokud by se nakonec ukázalo, že v kauze některý z vašich hráčů figuruje, jak byste se jako klub zachovali?
Pokud by se zjistilo, že někdo sázel na naše zápasy, hned by u nás skončil. Okamžitě bychom mu dali výpověď. Je to totiž jeden z bodů smlouvy, klub se proti takovým hráčům ani jinak bránit nemůže. Kluby za to nemůžou, jedná se o selhání jednotlivců a ti by v těchto případech měli být tvrdě potrestáni.

Jak se stavíte k aktuální sázkařské aféře? Je dobře, že ji vyšetřuje policie?
Jednoznačně. Celá tato událost kazí jméno fotbalu. Je ale pravda, že hlavně mladí hráči a hráči z nižších soutěží se nechají snadno zlákat. Aby to ale celé nevyznělo, že fotbal je samá špína. Je to jenom určitá skupina lidí bez charakteru a ti ve fotbale nemají co dělat. Proto je zcela v pořádku, že kauzu vyšetřuje policie.