Jaro je tu! Ale bohužel pouze jen to astronomické… Zima totiž pokračuje, což potvrdila včera, a tím udělala čáru přes rozpočet především fotbalu.O následujícím víkendu měly odstartovat odvety v krajských i okresních soutěžích, ovšem úterní sněhová nadílka pověsila nad konáním řady zápasů velký otazník.

Pokusit se využít umělou trávu

„Je to nepříjemná situace, ale rozhodli jsme, že plošně první jarní kolo odvolávat nebudeme," sdělil včera Českolipskému deníku manažer Libereckého krajského fotbalového svazu Jan König.

„V kraji máme dost hracích ploch s umělou trávou, proto necháme rozhodnutí na jednotlivých klubech, zda se domluví a svá utkání sehrají na některém z nich," doplnil König.

V českolipském okrese jsou hřiště s umělou trávou s předepsanými rozměry pro fotbal tři: v Novém Boru, Mimoni a Heřmanicích.

Kluby z okresu mají zájem hrát

„Během včerejšího dopoledne se nám ozvaly asi tři oddíly. Máme volné termíny v sobotu od devíti do třinácti hodin, pak naše áčko hraje mistrák s Úvaly, a volno je i v neděli od třinácté hodiny," řekl novoborský sekretář Jiří Obrovský.

Zájem týmů potvrdil také Zdeněk Kobryn, majitel nové plochy s UMT v Heřmanicích. „Volalo mi už asi šest klubů, ale řekl jsem jim, že na trávník dosud nemá schválený certifikát," vysvětlilZdeněk Kobryn.

Manažer LKFS Jan König k tomu poznamenal: „V tom případě na takovém hřišti, které nebylo schváleno licenční komisí FAČR v Praze a nemá vystavený certifikát, se mistrovské zápasy hrát nesmějí."

Na Českolipsku tedy momentálně zbývají pouze dvě možnosti, kde lze oficiální mistrovská utkání v případě neregulérních terénů sehrát: Nový Bor a Mimoň.

Včera bylo také oficiálně rozhodnuto o zrušení všech víkendových zápasů 14. kola II. třídy okresního přeboru dospělých.

OFS úvodní jarní kolo již odložil

„Nepříznivé a zhoršující se počasí ovlivnilo rozhodnutí sportovně technické komise okresního svazu k tomu, že odvolala všechna tato utkání dospělých," informoval předseda STK Zbyněk Poppr s tím, že náhradní termín byl stanoven na 1. května od 15 hodin, pokud se oddíly nedohodnou jinak a nenahlásí na OFS změnu.