Pokud by dnes zvítězil, mohl se dotáhnout na plzeňskou Viktorii, tedy na páté místo. Před samotným utkáním řešil domácí trenér Pavel Hradiský dvě absence, do hry nenaskočili Radim Breiete a David Procházka. Boleslavští napsali na soupisku i Jana Kyselu, ostříleného borce z A-týmu.

Již ve 3. minutě po jednom souboji zůstal ležet na trávníku českolipský brankář Oldřich Meier, po krátkém ošetření pokračoval ve hře. Do první vážnější šance se dostal Martin Finklár, jenž zasekl míč před obráncem a vyslal na Šedu jedovku, kterou Jan Šeda vyrazil na roh. Vzápětí se Věchet po nedorozumění v boleslavské rozehrávce zmocnil balónu, ale bohužel pro Lípu prováhal správný moment ke střele.

Na opačné straně musel být pozorný i Meier, jenž musel vybíhat proti dorážejícímu Smetanovi. Ve 22. minutě se k hlavičce dostal Holeček, ale jeho pokus jen těsně minul Šedovu branku. Následně předvedli svěřenci Josefa Hlouška pěknou akci, Kysela obehrál Šafáře, adresoval pas Sedláčkovi, který ještě posunul na Smetanu, jehož centr domácí obrana zblokovala.

ARSENAL ČESKÁ LÍPA – FK MLADÁ BOLESLAV B 1:1 (1:0)

Vrabec pak patičkou našel Runta, ale ten nenaložil s Vrabcovou nabídkou zrovna nejlépe. Poté se už Severočeši mohli radovat, Martin Finklár se z dálky napřáhl a gólman Šeda se natahoval marně – 1:0. O pět minut později mohlo být vyrovnáno, Kysela předložil Volfovi, který ale přestřelil. Do konce první půle měly oba týmy ještě po jedné příležitosti, nejprve Kyselův roh sebral ze vzduchu pohotově Meier, po něm zlikvidoval Runtův trestný kop Jan Šeda.

Po změně stran měl na noze jistý gól Radim Věchet, kterého však Šeda senzačně vychytal. Za chvíli už bylo srovnáno, na hranici ofsajdu se prosadil Ondřej Zahustel – 1:1. Za následné protesty obdržel žlutou kartu Ondřej Holeček. Na nervy zabrnkal svým spoluhráčům Jan Šeda, kterému málem před dotírajícím Věchtem utekl kulatý nesmysl, ale nakonec vše dopadlo dobře pro Mladou Boleslav.

V 62. minutě se ve stoprocentní šanci ocitl opět Věchet, z místa určeného pro penaltu však mířil mimo. Domácí kouč Pavel Hradiský chtěl posílit ofenzivu, a tak na hřiště poslal místo Holečka Kaňkovského.

Zodpovědnost chtěl vzít na sebe Petr Řehák, ten vyvezl míč, přihrál Finklárovi, který mu vrátil přesný pas zpátky, ale z Řehákova centru nic nebylo. Oldřich Meier musel být také v permanenci, před ním vysoko překopl Volf, ale se Sedláčkovou ránou už měl o něco víc práce.

V 75. minutě dosáhli hosté druhého gólu, ten jim však čárový rozhodčí upřel kvůli ofsajdovému postavení. Se zlou se vůči českolipskému brankáři potázal i mladý Volf, proti kterému vytáhl Oldřich Meier reflexivní zákrok. To byla poslední šance tohoto střetnutí, jež skončilo remízou 1:1.

Branky: 33. Finklár - 54. Zahustel. Rozhodčí Černý, ŽK 4:4, 450 diváků.

Č. Lípa: Meier - Novotný, Silný, Řehák, Šafář - Finklár, Vrabec, Podolský, Runt - Holeček (67. Kaňkovský) , Věchet (Opočenský, Dvořák, Půlpán, Chadraba). Trenér Pavel Hradiský.

Mladá Boleslav B: Šeda - Svoboda, Borovička, Charuza (73. Ščuk), Murárik - Kysela, Smetana (83. Dolinajec), Sedláček, Tögel (79. Hadziresic) - Zahustel, Volf. Trenér Josef Hloušek

Autor: Michal Šandor