První pětačtyřicet minut utkání bylo na pochvalu pro obě mužstva. Již v 10. min. se dostal Prskavec do gólové tečky z přesného centru od Vítka. Hosté z druhé strany Bezdězu měli několik výtečných pokusů ke vstřelení gólu, jenže Szabo je vždy vychytal. Ve 23. neproměnil Prskavec tutovku a o tři minuty později Balík nedal z vyložené šance.

Třiatřicátá minuta byla pro hosty gólová, když Jan Smejkal proměnil přesný pas zprava na zasloužený gól hostů. Po dobrých kombinacích a rychlých útocích další pokusy Bělských narážely na pevnou obranu domácích. Na konci první půle hosté skórovali, jenže z ofsajdu, a vzápětí na druhé straně dal na dva jedna Martin Horčík.

Po přestávce bylo na hřišti jen jedno mužstvo – Doksy B. Hosté z Bělé odpadli fyzicky a přestali s aktivním fotbalem. Také proto, že neměli hráče na střídání.

V rozmezí jedenácti minut druhé části hry rozhodli dorostenci: Ondřej Brodský, Milan Semecký i Dominik Paramund předváděli rychlý a nátlakový fotbal. V poslední minutě se dočkali hosté druhého gólu, který vsítil z penalty Adam Řehořek.

Domácí hráče čeká už v neděli první mistrák v rámci I. B třídy. Soupeřem jim bude tým z Jablonného.

Doksy B - Bělá pod Bezdězem 5:2 (2:1)

Branky: 10. Prskavec, 43. Horčík Martin, 56. Brodský, 61. Doubrava, 67. Balík - 33. Smejkal Jan, 89. Řehořek (penalta). Rozhodčí: Paulus Petr - Hrbáček Jan, Pečenka Karel. Diváků: 30.

Sestava Doks B: Szabo Milan - Vaňátko Michal Vítek Jiří, Jantač Petr, Horčík Michal, Balík Lukáš, Jakša Martin, Doubrava Jan, Prskavec Jiří, Šimon Matěj, Švec Josef (Semecký Milan, Paramund Dominik, Brodský Ondřej, Horčík Martin). Trenér: Radek Novák.

Autor: Vladimír Černý