Náročnou přípravu naordinoval nový trenér Josef Vinš divizním fotbalistům FC Nový Bor.

„Během jednoho týdne jsme odehráli tři zápasy a dva tréninky, přičemž ten páteční byl hodně tvrdý. Ale čas to vyžaduje,“ konstatuje sekretář Jiří Obrovský.

Novoborští v sobotu dopoledne na svém trávníku přivítali celek z Velkých Hamrů (Krajský přebor Libereckého kraje), který prokázal kvalitu.

Domácí kouč Vinš vyzkoušel několik variant v sestavě, kde tentokrát chyběli Tomáš Janů a Lukáš Kubeš (oba dovolená), přesto si jeho svěřenci v prvních 20 minutách vytvořili několik dobrých příležitostí (Devátý, Stromecký), ovšem střelecky se neprosadili.

Ani třetí přátelský zápas Nového Boru výhru nepřinesl.Zdroj: Deník/Jaroslav Marek

Naopak po chvilce na druhé straně se prezentovali hosté rychlým protiútokem a centrem, po kterém se ujali vedení, aby druhý gól přidali za dalších devět minut 0:2.

Do druhé půle nastoupil Nový Bor s cílem vstřelit kontaktní gól, což se po hodině hry povedlo Devátému, jenže v závěru se domácí dopustili další hrubky, kterou Velké Hamry potrestaly na konečných 1:3.

„Máme za sebou třetí přípravný zápas bez vítězství, ale všechny tři duely poskytly trenérům hodně informací i otázek, a tak je potřeba na ně hledat odpovědi a účinná řešení,“ zdůraznil novoborský funkcionář.

Následující herní test odehraje FC Nový Bor už nadcházející středu 26. července od 18 hodin, kdy vyzve sousední Skalici. Ta má za sebou duel s Vilémovem.

Nový Bor V. Hamry 1:3 (0:2)Branka Nového Boru: 65. Devátý. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 1:1. Diváků: 35.
Nový Bor: Král (Blumentritt) - Šimoník, Hoke, Černý, Kolár, Novák, Eliáš, Sedláček, Halbich, Stromecký, Ouzký, Devátý. Trenér: Josef Vinš.