Stačila čtvrthodina, respektive jen prvních třináct minut, ve kterých Dvůr Králové vstřelil dva góly, a bylo rozhodnuto. Fotbalisté FC Nový Bor potřetí v řadě prohráli, tentokrát 0:2.

„Pochopitelně, že nás tyto porážky hodně mrzí, ale všichni víme, že herně nás ani jeden z těchto soupeřů nepřehrál," svěřil se včera Deníku Vladimír Jeníček, hlavní kouč novoborského áčka.

Dvůr Králové - Nový Bor 2:0 (2:0)

Základem novoborského neúspěchu ve Dvoře Králové, kde sídlí vyhlášené Safari, byly první dvě standardní situace v rozmezí dvou minut. V té 11. poslal do šestnáctky hostů střílený centr Voldán a Kruliš hlavou usměrnil míč na zadní tyč za Dana Blumentritta 1:0.

Za dvě minuty přišel další faul před hostující šestnáctkou. Ondřej Vaníček odcentroval do vápna balón, na který si naběhl Fejk, jenž hlavičkovým „koníčkem" poslal míč do sítě Blumentrittovy svatyně podruhé 2:0.

„Nepohlídali jsme si úvodní dvě standardní situace, což byla chyba. Ale ještě do přestávky jsme měli minimálně dvě tři velké šance. Kdybychom je proměnili, tak by se dílčí skóre srovnalo," poukázal lodivod Jeníček na gólovky Petra Stromeckého (břevno), Jana Broschinského (břevno) a Lukáše Kubeše, kterého v nájezdu zpacifikoval hrdina zápasu, domácí gólman Jakub Vaníček.

Druhá část duelu byla ve znamení úporné snahy hostů o korekci výsledku. Bohužel gólman Jakub Vaníček byl nepřekonatelný.

„Nemohu se na kluky zlobit, protože i domácí funkcionáři po zápase říkali, že jsme byli nejkvalitnější soupeř, který proti nim doma na jaře hrál," poznamenal Vladimír Jeníček.

Jeho protějšek, trenér Králova Dvora Petr Matějka prohlásil: „Utkali jsme se s velmi kvalitní soupeřem, a z toho důvodu mě těší, že jsme potřetí v řadě dokázali zvítězit s čistým kontem. Velkou zásluhu na tom má brankář Jakub Vaníček, jenž dal definitivně zapomenout na nešťastný moment z utkání proti Živanicím. V tabulce jsme potvrdili třetí příčku a chceme si ji udržet až do konce sezony."

Novoborští momentálně klesli na 11. pozici a příště hostí Jaroměř, jistý sestupující celek skupiny C.

Toto utkání se odehraje na novoborském pažitu v sobotu 4. června od 17 hodin.

Branky: 11. Kruliš, 13. Fejk. Rozhodčí: Trska, ŽK: 1:2. Diváků: 300.
TJ Dvůr Králové nad Labem: J. Vaníček - Tomeš, Kruliš, Rejl, Pavlásek - Vitebský (81. V. Hák), Podolník (89. Klazar), O. Vaníček, Voldán (79. Vágner), Fejk (68. Hruška) - Janouch (77. M. Otradovský).
FC Nový Bor: Blumentritt - Mach, Hauer, Čurgali, T. Janů - Kubeš (66. Diakubama), Broschinský, Černý, Pekař (46. Rekondie) - Frömmel, Stromecký.

Divize C.