Největším hitem uplynulého druhého kola okresního přeboru fotbalistů bylo pikantní sousedské derby v Horní Polici, kde nastoupilo mužstvo z nedalekého Žandova, které se nakonec radovalo z nejtěsnější výhry.

V dalších duelech opět nezaváhala Dubice, druhou výhru si připsal také Slavoj Velký Valtinov a dost vysokou porážku utrpěla Stružnice od Lokomotivy Kravaře. Trochu nečekaně stále na první bodový zisk čeká Dolní Libchava.

Zbývající utkání tohoto dějství mezi Svorem a Kamenicí bylo kvůli plánované svatbě svorského kapitána Lukáše Rudinského přeloženo se souhlasem OFS Česká Lípa na 28. září.

Dubá - Dubice 1:4 (1:2)

Hosté byli fotbalově jasně lepší, zvláště když Dubá hrála více než poločas bez vyloučeného Lubomíra Wágenknechta, a to za podražení protihráče zezadu, navíc bez míče. „My jsme se snažili, ale po vyloučení Luboše jsme neměli síly. Dubice vyhrála zaslouženě a podle mě je to jasný favorit na přeborníka okresu," myslí si kapitán Slavoje Milan Heptner.

Branky: 28. Wágenknecht st. - 21. a 35. Vodrážka, 58. Dutka (pen.), 90. Ráliš. Rozhodčí: Král. ČK: 1:0 (41. Wágenknecht st.). Diváků: 60.

Horní Police - Žandov 0:1 (0:0)

Zápas před zraky více než 100 fanoušků přinesl zajímavou podívanou s řadou gólovek na obou stranách bez využití, a proto stav byl dlouho nerozhodný 0:0. Když už se zdálo, že duel dospěje do penaltové loterie, udeřilo ze strany Žandova v 87. minutě. Štěpánek ideálně přihrál Džudžovi, jenž uklidil míč do odkryté brány 0:1.

Police se vrhla do protiútoku ve snaze vyrovnat. A v poslední minutě nastaveného času se málem dočkala, jenže hostující Štěpánek pokus domácího útočníka odvrátil z brankové čáry do bezpečí.

„Kluci druhou výhrou v řadě udělali radost početné skupině našich fanoušků, kteří si našli cestu do sousední vesnice. K pěknému utkání přispěla svým výkonem i trojice rozhodčích v čele s hlavním arbitrem Milošem Markem, který toto derby odřídil s naprostým přehledem," konstatoval žandovský sekretář Václav Pluhař.

Branka: 87. Džudža. Rozhodčí: Marek Miloš, ŽK: 2:2. Diváků: 100.

Skalice B - Sosnová 4:2 (2:1)

Sparta doplatila také na vyloučení hrajícího trenéra Milana Slipčenka, jenž uviděl dvě žluté karty za kritiku rozhodčího a ve 33. musel předčasně do kabin. Domácí vedli v I. poločase 2:0, ale těsně před pauzou srovnal z penalty Robert Slipčenko, který v 58. min dokonce srovnal na 2:2. Skaličtí však přesilovku využili a dvěma góly rozhodli o tom, že tři body zůstanou doma.

Branky: 40. a 64. Aust, 44. Jehlička, 84. Hledík - 45. (pen.) a 58. Slipčenko Robert. Rozhodčí: Král, ŽK: 4:3, ČK 0:1 (33. Slipčenko Milan. Diváků: 50.

Stružnice - Kravaře 0:7 (0:2)

V první půli byl zápas vyrovnaný, i když hosté se ujali vedení už v 7. minutě z penalty, a na dvoubrankový rozdíl zvýšil těsně před přestávkou Šubrt. „Druhý poločas byl z naší strany hodně nezodpovědný a laxní, a proto jsme zaslouženě pykali za chyby, které Kravaře ještě pětkrát potrestaly," nehledal žádné výmluvy stoper domácího Dynama Ladislav Křemen.

Branky: 7. (z pen.), 49., a 60. Koutný Jan, 43. a 78. Šubrt, 64. Sixta, 89. Koutný Marek. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 1:1. Diváků: 100.

Cvikov B - Bukovany 1:2 (0:2)

Loňský účastník I. B třídy měl proti nováčkovi lepší úvod a od 10. minuty vedl. Domácí mohli vyrovnat, jenže samostatný průnik Jakuba Vacka zlikvidoval gólman Fišer, naopak na druhé straně zvýšil Zátka. Po obrátce chtěli Cvikovští co nejdříve snížit, což se jim Zvárou podařilo. Ve zbývajících minutách byla atmosféra na obou stranách barikády hodně nervózní. „Především hostující lavička a někteří hráči Bukovan častovali arbitry nevybíravými slovy," svěřil se domácí trenér Karel Holoun. Bukovany ale nakonec těsné vítězství uhájily.

Branky: 58. Zvára - 10. Králík, 39. Zátka. Rozhodčí: German R., ŽK: 2:4. Diváků: 100.

Dolní Libchava - Velký Valtinov 0:2 (0:1)

Branky: 15. Košek, 70. Zelený. Rozhodčí: Řeháček. Diváků: 50.