FKP Turnov B - Skalice 1:1 (1:0)

Domácí do zápasu vstoupili skvěle, když hned v úvodu využil špatné rozehrávky a vyběhnutí gólmana hostí střelou z dálky Tvrdý. Jinak ale souboj domácích mladíků se skalickými „záchranáři" příliš fotbalových lahůdek nenabídl. Hrálo se především mezi vápny a brankové příležitosti ani na jedné straně nenaskakovaly.

Úroveň utkání se nezvedla ani po změně stran. Na hřišti převládala bojovnost. Domácí hlídali náskok jen do 65. minuty, kdy se z nenápadné akce Skalice prosadila a vyrovnala na konečných 1:1.

„Byl to průměrný zápas, který mnoho fotbalové kvality ani šancí nenabídl ani z jedné strany. Branku jsme paradoxně dostali v čase, kde jsme měli zápas pod kontrolou. Nemůžeme ale spoléhat na to, že zápasy budeme hrát s čistými konty. Ani jeden tým si nezasloužil vyhrát," uznal trenér Turnova B Josef Petřík.

Branky: 7. Tvrdý - 65. Kýček. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 3:2. Diváků: 100.

Košťálov - Arsenal Česká Lípa 2:1 (1:1)

Prakticky každé utkání Košťálova bude už důležitým v boji o záchranu. A to sobotní domácí borci zvládli, i když nepředvedli ale nijak oslnivý výkon. V první půli měli sice více ze hry, byli častěji u míče, výraznější brankové příležitosti si však ani jeden z týmů nevypracoval.

Defenzivní ulitu České Lípy v 17. minutě přece jen pokořil útočník Havel, který po samostatné akci konečně vstřelil důležitou branku svého nového týmu. Zápas však probíhal převážně mezi oběma vápny, šance na sebe nechávaly čekat. Těsně před poločasem ale ke zteči domácí brány vyrazila Česká Lípa, která po rohovém kopu díky Horákovi srovnala. Série domácích rohů naopak k brance nevedla.

I ve druhé půli se diváci víceméně nudili. Žádný z aktérů nepředváděl příliš pohledný výkon, a tak musel rozhodnout domácí mladík Houžvička. Hráč Mladé Boleslavi hrající v Košťálově na střídající start se prosadil minutu před koncem a vynesl do kasy svého celku další tři body!

„Získali jsme důležité, ale šťastné tři body. Po utkání v Chrastavě jsme byli naštvaní, hráli jsme dobře. Tentokrát byl výkon kostrbatý, ale body jsme si připsali. Často hrajeme dobrý fotbal, ale gól nedáme. Tentokrát to bylo naopak," byl spokojený domácí trenér Miroslav Pálka.

Branky: 17. Havel, 89. Houžvička - 38. Horák. Rozhodčí: Horáček, ŽK: 0:3. Diváků: 150.
Česká Lípa: Chadraba - Poláček, Ladra st., Pažout, Rataj - Ladra ml. (88. Čvančara), Vodrážka, Horák (66. Šimon), Valta (79. Reichelt) - Čonka, Burian. Trenéři: Jiří Ješeta, Stanislav Kouřil.

Mšeno - Doksy 1:0 (1:0)

Domácí se prezentovali defenzivní taktikou a čekali na příležitost. Ta přišla v 18. minutě, kdy Flekem perfektně zahraný roh zužitkoval nikým nehlídaný Vejprava. Ve 27. minutě zkoušel přelobovat hostujícího brankáře Němce mšenský Pešat, ale podařilo se mu trefit pouze břevno branky hostů.

Ve druhém poločase se hrálo prakticky na jednu bránu. Ale hosté svůj tlak z žádné situace nedokázali využít. Všechny jejich snahy zlikvidoval domácí gólman Kobachidze a také včas dobře reagovala domácí obrana.

Trenér jabloneckého týmu Vladimír Mařas po závěrečném hvizdu k průběhu zápasu řekl: „Vzhledem k ofenzivní síle soupeře a také k tomu, že nám chybělo několik hráčů a další byl po noční směně, jsem věděl, že nemůžeme hrát otevřený fotbal. A proto jsme dneska zalezli. Naše defenzivní taktika se nám vyplatila. A stejně tak to, že hráči dodrželi všechny taktické pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Odměnou pro nás pak byly tři body."

Milan Bubla (Doksy): „Začátek jsme opět moc nezvládli. Nepřítomnost Jakuba Vacka i Ondřeje Picka byla dost znát. Domácím jsme gól vyloženě darovali. V druhé půli jsme soupeře zatlačili, ovšem bez úspěšné střelby na bránu se body nezískávají."

Branka: 18. Vejprava. Rozhodčí: Bohatý. ŽK: 3:5, ČK: 0:1 (54. Semík). Diváků: 30.
Doksy: Němec - Šimon (66. Jurčik), Vaňátko Michal, Švec Josef (79. Balík), Horčík, Švec Martin, Kulha, Věchet, Záleský - Vacek Ondřej, Semík. Trenér: Milan Bubla.

Další zápasy krajského přeboru:

Chrastava - Višňová 3:2 (1:1)
Branky: 26. z pen. a 72. Beneš, 53. M. Rozmajzl - 16. a 66. Studnička. Rozhodčí: Horák, ŽK: 1:0. Diváků: 450.

Semily - Hrádek 7:0 (5:0)
Branky: 8. a 35. D. Hurt, 25. a 38. Ježek, 40. Hartman, 56. Rumler, 69. vlastní. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 0:3, ČK: 45. Mizera (H). Diváků: 180.

Sedmihorky - Bozkov 2:0 (1:0)
Branky: 30. Marek, 80. Škréta. Rozhodčí. Ujka, ŽK: 1:3. Diváků: 140.

Železný Brod - Velké Hamry 3:3 (1:2)
Branky: 8. Šimek, 67. Šimek z pen., 70. Kysela - 20. Macocha, 23. Hlubůček, 80. Miček. Rozhodčí: Paulů, ŽK: 3:6. Diváků: 115.

TABULKA

KP Libereckého kraje.