Na umělé trávě FK Junior se v rámci 4. kola střetli s divizním týmem z Vilémova a po velmi slušném výkonu podlehli těsně 2:3. Touto výhrou si Vilémovští dopředu zajistili celkové prvenství. A hráči Skalice, pokud nadcházející sobotu porazí Velké Březno, získají cenné „stříbro"!

Stap Tratec Vilémov - SK Skalice 3:2 (1:0)

V úvodních deseti minutách začali aktivněji „divizionáři", ale dobře organizovaná obrana Skalice jim skórovat nedovolila. Poté ale převzal iniciativu celek z Českolipska, který během prvního poločasu hned třikrát orazítkoval konstrukci Ondrkovy brány.

„V této fázi utkání vypadala naše hra velmi dobře. Ale přišla jediná chyba při nedůrazném odkopu a Vilémov toho využil gólem na 1:0," mrzelo trenéra Zdeňka Baťku, jenž do druhé půle sestavu částečně přeskupil s cílem vyrovnat, avšak po dalších dvou zbytečných chybách, které zkušený Vilémov využil, to bylo už 3:0.

Už to vypadalo na jasnou dohru, ovšem hosté se nevzdali. Ba co víc, v posledních deseti minutách utkání dokázali snížit na rozdíl jediného gólu.

Nejprve Martin Hlavinka skóroval po centru Lukáše Martínka hlavou na 3:1 a za tři minuty proměnil rychlý brejk Jan Havlásek.

„Do konce zápasu pak zbývalo hodně málo času, ale věřím tomu, že kdyby se hrálo ještě o pět až deset minut déle, tak bychom skóre srovnali," zdůraznil skalický kormidelník. „Přestože je Vilémov v divizní tabulce skupiny B po podzimní části předposlední, tak jsme poznali, že má hodně kvalitní mužstvo. I přes naši porážku ale mám dobrý pocit z toho, že jsme si proti němu vytvořili hodně gólových šancí. Také můžu být spokojený s dosavadním přístupem všech hráčů k tréninkům i k zápasům, za což jim chci poděkovat," dodal Zdeněk Baťka.

Vilémovský manažer Libor Sklenář k utkání proti Skalici pro regionální Deník řekl: „Opět nám chyběla řada hráčů, jako Vaňák, Krasnický, Kurel nebo Vavroušek. A navíc se nám brzy zranil Buryánek. Faktem je, že jsme nastoupili proti houževnatému soupeři, který se nevzdal, snížil na 3:2 a v poslední minutě Lukáš Martínek z přímého kopu minul naši branku," oddechl si manažer Sklenář.

Branky: Helm 2, Ruszó - Hlavinka, Havlásek.
Stap Tratec Vilémov: Ondrka - Kopřiva, Jirchář (75. Jantač), Soukup, Jindřich - Helm, Jindřich, Hnízdo (70. Čuda), Buryánek (15. Ruszó) - Čonka, Kaňkovský. Trenér: Jan Studenovský.
SK Skalice: Osmančík (46. Volek) - Všetečka, Martínek, Lebruška, Otta - Hlavinka, Demke, Havlásek, Kliment, Baťka ml. - Dvořák (Polach). Trenér: Zdeněk Baťka.

Další výsledek:

Junior Děčín - Neštěmice 3:3 (1:3), na penalty 4:5.

Nejlepší střelci:

Kaňkovský (Vilémov) 13 gólů
Paseka (Neštěmice) 5
Hlavinka (Skalice) 3

Program 5. kola (20. 2.)

12.30: Junior Děčín - Pirna
14.30: Skalice - Velké Březno
16.30: Vilémov - Neštěmice

Tabulka turnaje v Děčíne.