Tento devatenáctiletý talentovaný útočník nastřílel v pěti říjnových duelech 14 gólů a za celý podzim jich dal rovných 19!

Naposledy se zaskvěl v utkání s domácími Okny, kde jeho tým vyhrál 5:1 a on k výhře přispěl třemi trefami. „Je to náš klenot,“ usmíval se pyšně sekretář FK Brniště Ladislav Zlatohlávek.

Michal Kopecký hraje fotbal za Brniště již od mladších žáků a dívat se na jeho hru během zápasu, to je opravdu zážitek. Jako v Oknech. Žádný balón pro něj nebyl ztracený, „jezdil“ nahoru dolů, byl neúnavný. A dal tři parádní branky, navíc jednu čistou gólovku, kdy šel sám na domácího brankáře Grolmuse, neproměnil.

„Když jsme sem do Oken přijeli, říkali jsme mu, ať dá hattrick. A vidíte, dal ho. Na podzim je to jeho již čtvrtý,“ zdůraznil sekretář mužstva, které v tabulce III. třídy přezimuje na vedoucí příčce.

„Je fakt, že nemít Michala, byli bychom asi někde jinde,“ pokyvoval hlavou jeden z hostujících fanoušků.

„Tak zatím se mi daří,“ usmíval se kanonýr Michal Kopecký. „Je to ale spíš o štěstí, že mi to tam padá. Na gólech se totiž podílí celé mužstvo,“ dodal skromně a na otázku, co říká projektu Kopeme za fotbal, odpověděl: „Jo, je to dobrý nápad, výborná myšlenka, která podporuje vesnický fotbal. Máme od nich jednu sadu hezkých modrobílých dresů, a nám se v nich daří. Doufám, že to takhle dobře půjde i na jaře.“