S Fotbalovým kempem mládeže (FKM), jehož třetí ročník probíhal ve sportovně rekreačním areálu v Heřmanicích v Podještědí, se v úterý rozloučili mladí hráči z různých koutů republiky. Ti mají za sebou druhý pětidenní turnus. A rozhodně se nenudili.

Všichni měli v depandenci penzionu Česká hospoda zajištěný pravidelný příjem stravy a kromě řady dovednostních (nejen fotbalových) a vědomostních soutěží si každý hráč odvezl tréninkový komplet značky Nike (dres, trenky, štulpny), diplom, pohár a plno krásných zážitků. K dispozici totiž měli nejen hřiště s přírodní i umělou trávou, ale i venkovní bazén, bowlingové dráhy, minigolf. Zkrátka veškerý komfort.

To vše za přímého dohledu zkušeného trenérského tria Miroslav Zdražil (FK Ml. Boleslav), David Takáč (FK Bohemians Praha), Zdeněk Bělík (FK Mladá Boleslav).

„Na druhém turnusu jsme měli spoustu talentovaných hráčů, takže byla to opravdu radost s nimi pracovat," těšilo kouče Davida Takáče.

„Nás, trenéry tohoto kempu, těší, že se sem vrací spousta hráčů z minulých ročníků a pochvalují si, jak je to tu skvělé. Všichni byli velice šikovní, v tréninkových jednotkách pracovali zodpovědně a bylo na nich vidět, že se chtějí něčemu novému ve fotbalu přiučit. A my jsme dělali maximum pro to, abychom je za těch pár dní naučili co nejvíce nových věcí," poznamenal Takáč, pro kterého to byly velmi příjemně strávené sportovní dny.

„Užíval jsem si to stejně pohodově, jako děti. Je škoda, že 3. ročník končí, protože je řada dalších věcí, které bych hráčům rád ukázal a předal jim své trenérské zkušenosti. A tak nezbývá nic jiného než si to nechat na příští rok."

Trenér Zdeněk Bělík se sice prvního turnusu nezúčastnil, ale na tom druhém nechyběl. „Vše proběhlo podle plánu, kluci předváděli velmi dobré výkony ve všech individuálních i týmových hrách a soutěžích. Celkově hodnotím tento kemp velmi pozitivně i co se týká ubytování a stravy. Pevně věřím, že si hráči odvezou mnoho zkušeností a zážitků. Ale i pro mě byl každý trénink nová zkušenost a přínos pro můj rozvoj v trenérské práci."

První a druhý turnus letošního FKM v Heřmanicích si nenechalo ujít celkem 59 hráčů z různých měst v ČR. Nechyběla ani dvojčata (roč. 2003) Daniel a Petr Hradečtí z Mladé Boleslavi.

 S Fotbalovým kempem mládeže (FKM), jehož třetí ročník probíhal ve sportovně rekreačním areálu v Heřmanicích v Podještědí, se v úterý rozloučili mladí hráči z různých koutů republiky.„Jsou si vážně hodně podobní, jako vejce vejci," usmíval se lodivod Miroslav Zdražil. „Proto jsem jim v legraci říkal, že jim oběma obarvím vlasy, ale každému jinou barvou, abychom je od sebe rozeznali."

A co se oběma bratrům na kempu v heřmanickém areálu nejvíce líbilo, chutnalo a nebo naopak ?

Daniel Hradec: „Nemělo to chybu, navíc bylo dobré počasí. Nejvíc mě bavil turnaj v nohejbale. A hodně mně chutnaly špagety, i když každé jídlo bylo dobré. Měli jsme všeho dostatek a hlavně k snídani byl velký výběr. Rád přijedu i příští rok a určitě tenhle kemp doporučím svým kamarádům."

Petr Hradec: „Nejvíc mě bavily technické dovednosti, při kterých jsem se mohl poměřit s ostatními kluky, a pak fotbalový turnaj Mistrovství Heřmanic. Nelíbilo se mi, že jsme dost málo běhali, ale jinak to tady bylo všechno dobrý. A nejvíc mi chutnala rajská omáčka. Takže už teď vím, že za rok přijedu zase."

O tom, že se do Heřmanic vrátí, je přesvědčený i jedenáctiletý Jiří Korda z FC Slovan Liberec: „Moc se mi tady líbilo, bylo to opravdu super. Jestli se mi stýskalo po rodičích? Vůbec ne! Rád sem přijedu i příště, a kemp doporučím svým kamarádům z klubu i ze školy, protože to nemělo chybu."

Poslední slovo ke třetímu ročníku Fotbalového kempu mládeže měl Miroslav Zdražil.

„V budoucnu chceme tyto naše kempy ještě více zlepšovat a zdokonalovat tak, aby se k nám naši malí hráči vraceli. Jsem rád, že jsme během 3. ročníku stihli zrealizovat plno soutěží a předat klukům řadu novinek," netají spokojenost trenér FK Mladá Boleslav, jenž vysvětluje, co bylo obsahem každodenních tréninkových jednotek.

„Především práce s míčem s využitím celosvětové uznávané metody Coerver, kterou jsme letos prezentovali před 59 hráči, za což jsem velice rád a všem účastníkům děkuji. Také bych chtěl poděkovat celému personálu České Hospody a majiteli Zděnku Kobrynovi za perfektní podmínky a komfort, který jsme zde našli. Také, abych nezapomněl, velice děkuji našim partnerům, kterými jsou Českolipský deník, SportFotbal a firma DataLife."

Více podrobností o průběhu letošního i předchozích dvou ročníků naleznete na webových stránkách:www. fotbalove-kempy.eu

Fotbalový kemp mládeže 2014 - Účastníci II. turnusu (3. 7. - 8. 7. 2014): S Fotbalovým kempem mládeže (FKM), jehož třetí ročník probíhal ve sportovně rekreačním areálu v Heřmanicích v Podještědí, se v úterý rozloučili mladí hráči z různých koutů republiky.
Jiří Hájek (FK Mladá Boleslav), Vít Novák (FK Mladá Boleslav), Matyáš Dragoun (FK Mladá Boleslav), Vít Fuchs (FK Mladá Boleslav), Lukáš Černohlávek (FK Lužec nad Vltavou), Pavel Šára (FK Mladá Boleslav), Petr Šára (FK Lužec nad Vltavou), Lukáš Rypka (FK Lužec nad Vltavou), Martin Hezina (AFK Eletis Lužec), Jan Strnad (FK Mladá Boleslav), Adam Dvořák (FK Mladá Boleslav), Tomáš Varga (FK Mladá Boleslav), Jiří Korda (FC Slovan Liberec), Ondřej Kavan (FK Mladá Boleslav), Vincent Balon (FK Mladá Boleslav), Jan Flachbart (FK Mladá Boleslav), Matěj Chloupek (AC Sparta Praha), Adam Šíma (FK Mladá Boleslav), František Kareš (FK Mladá Boleslav), Michal Velechovský (FK Mladá Boleslav), Jadyn Červinka (Fastav Zlín), Dalyn Červinka (Fastav Zlín), Jan Mastej (FK Mladá Boleslav), Daniel Mastej (FC Sporting), Tobiáš Gregor (FK Mladá Boleslav), Petr Hradec (FK Mladá Boleslav), Daniel Hradec (FK Mladá Boleslav), Milan Lakomý (Fastav Zlín), David Vodháněl (FK Mladá Boleslav), Adam Schmidt (FK Mladá Boleslav), Jakub Salač (FK Mladá Boleslav), Matěj Žádný (FK Mladá Boleslav), Trenéři kempu: Miroslav Zdražil, David Takáč a Zdeněk Bělík.

Prosadili se…

Talent kempu (II. turnus): Matěj Chloupek (AC Sparta Praha, ročník 2004).

Technické dovednosti: Adam Schmidt (FK Mladá Boleslav, ročník 2003).

Turnaj Ligy Mistrů:

1. Rypka, Chloupek, Salač, Velechovský.

2. Mastej Dan, Žádný, Dragoun, Flachbart.

3. Korda, Novák,Kavan, Šára Petr.

Turnaj Evropská ligy:

1. Schmidt, Varga, Vodháněl, Šíma.

2. Gregor, Mastej Jan, Dvořák, Strnad.

3. Šára Pavel, Černohlávek, Hezina, Hájek.

Nohejbalový turnaj:

1. Novák, Gregor, Balon, Rypka

2. Hradec Petr, Korda, Dragoun, Mastej Jan.

3. Chloupek, Šára Pavel, Hezina, Fuchs.

Vítěz Mistrovství Heřmanic: tým „Německa": Jan Mastej, Novák, Kareš, Červinka Jadyn, Lakomý, Velechovský, Červinka Dalyn, Šíma.