Ze zástupců našeho okresu zabodoval pouze Arsenal Česká Lípa, který „plichtil" doma s Velkými Hamry 1:1. Naopak Doksy a Skalice na hřištích svých soupeřů prohrály.

ČESKÁ LÍPA - VELKÉ HAMRY 1:1 (0:1)

V úvodu šel domácí Kýček dvakrát na gólmana, ale obě šance neproměnil. Podle hesla „nedáš dostaneš" udeřilo ve druhé minutě po chybě v defenzívě, kterou využil Štětkář a Hamry vedly 0:1.

Lípa měla optickou převahu, ale Kýček, Müller ani Lacek své příležitosti neproměnili. Až v 67. minutě. Lacek si všiml na pravé straně nabíhajícího Kýčka a ten jeho centr zužitkoval gólem na 1:1. V samém závěru mohli domácí o bod přijít po akci Štětkáře, který mířil z hranice vápna těsně vedle levé tyče Chadrabovy branky.

Českolipský trenér Martin Šimon po utkání prohlásil: „Byli lepším mužstvem, měli jsme řadu šancí, bohužel kluci je neproměnili. Je škoda, že jsme tak brzy inkasovali gól, chtěli jsme vyhrát a tomu jsme podřídili všechno, ale nakonec jsme spokojeni i s tím bodem."

Utkání zhodnotil i hostující trenér Rudolf Říha: „Bojovný zápas s kvalitním soupeřem. Já jsem spokojený s výkonem našich hráčů, jenom škoda, že jsme neproměnili v závěru velkou příležitost, při které jsme sahali po třech bodech. Na druhou stranu domácí také měli šance, takže remíza je spravedlivá."

Branky: 67. Kýček - 2. Štětkář D. Rozhodčí: Horák, ŽK: 4:4, ČK: 89. Dorničák (VH). Diváků: 130.
Česká Lípa: Chadraba - Valta (72. Burian), Müller, Vodrážka, Podroužek (65. Ladra) - Lacek, Hodač, Zemánek, Mígl (81. Šimon) - Kaňkovský , Kýček. Trenér: R. Šimon.

ŽELEZNÝ BROD - DOKSY 2:1 (1:1)

„Potřebovali bychom vyválčit nějaké body do tabulky pravdy, protože před námi je nyní těžká série: máme doma Velké Hamry, venku pak Českou Lípu a Mšeno. Každý bodík z Brodu by se nám hodil," přál si před duelem hostující trenér Michael Šimek.

Železný Brod - Doksy 2:1 (1:1).Zdroj: Martin JurčikJenže jeho přání se začalo rozplývat už ve 13. minutě, kdy proběhl obranou domácí Pavel Šimek a z první větší šance dal úvodní gól 1:0. Za pět minut promarnil svou první příležitost Válek, jenž z osmi metrů hlavičkoval mimo. Ve 43. poslal Válek před branku trestný kop, míč se odrazil k Matěji Šimonovi a jeho bomba skončila u vzdálenější tyče 1:1. Následně gólman Kopal vychytal v tomto utkání velmi aktivního Válka.

Rozhodnutí padlo v 64. minutě. Po dlouhém autovém vhazování nedokázaly Doksy odkopnout míč do bezpečí a ze skrumáže skóroval Kovář na 2:1.

Doksy si vynutily tlak, v jednom okamžiku poskakoval míč na brankové čáře, ale nikdo z hostů ho nedokázal postrčit do sítě. Domácí hrozili z brejků, také nastřelili tyč a jednogólový náskok uhájili.

Jan Maryško, trenér Železnobrodských: „Vyhráli jsme zaslouženě, měli jsme víc šancí. Soupeř měl několik nebezpečných akcí a mohl v závěru výsledek otočit. Za stavu 2:1 jsme se stáhli a hrozili z brejků. Jsem rád, že kvalitní mužstvo z Doks jsme po delší době porazili."

Branky: 13. Šimek Pavel, 64. Kovář Ondřej - 43. Šimon Matěj. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 1:1. Diváků: 80.
Doksy: Kotyk - Šimon Matěj, Vaňátko Michal, Válek, Novák, Kukla, Zoubek (87. Jantač), Toman, Vaňátko Martin, Šesták, Šťastný. Trenér: M. Šimek.

BÍLÝ KOSTEL - SKALICE 3:1 (0:0)

Běžela 15. minuta a Skalice prohrávala 0:2. Míč za obranu od domácího T. Janáčka proměnil Jaroslav Vacek, za chvíli přidal Janeček přímo z rohu druhý zásah. Skaličtí nastřelili břevno a měli další slibné situace, ale byl to opět Vacek, který přehodil vybíhajícího gólmana Osmančíka a dal na 3:0! Hosté před půlí snížili hlavičkou v podání Krause, aby se ve II. poločase hnali za smazáním dvougólového deficitu. V poslední čtvrthodině měli Skaličtí tři obrovské příležitosti, které bohužel nevyužili, a to ani tu z deseti metrů…

Branky: 4. a 42. Vacek Jaroslav, 15. Janeček Libor - 44. Kraus. Rozhodčí: Pešava, ŽK: 3:5. Diváků: 80.
Skalice: Osmančík - Tschakert (46. Stejskal A.), Havlásek, Švec, Martínek, Všetečka, Lebruška, Kraus, Paštika (61. Stejskal F.), Kliment (80. Bezouška), Demke. Trenér: Zd. Baťka.

Další výsledky krajského přeboru:

Hrádek - Frýdlant 2:2 (1:0)
Branky: 45. O. Holeček, 59. P. Rob - 55. Coufal, 62. Průcha z pen. Rozhodčí: Jacik, ŽK: 1:3. Diváků: 80.

Lomnice - Mšeno 2:7 (1:6)
Branky: 38. a 75. Piry - 16., 19. a 78. Pelta, 31. a 33. Krejčík, 4. Rozkovec, 12. Koblížek. Rozhodčí: Linhart, ŽK: 2:1. Diváků: 80.

Semily - Bozkov 3:3 (1:1)
Branky: 37. Houžvička, 47. Liška, 68. Hájek - 34. a 51. Řeháček, 90. Makula. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 0:3. Diváků: 240.

Višňová - Sedmihorky 3:1 (1:0)
Branky: 23. T. Mazánek, 51. Nosek, 77. Dobrovodský - 56. Marek. Rozhodčí: Halama, ŽK: 2:4. Diváků: 120.

TABULKA

KP Libereckého kraje.Zdroj: Deník