Žandov - Noviny 1:2 (1:0)

Překvapivý výsledek se zrodil na hřišti doposud vedoucího mužstva okresní fotbalové soutěže v Žandově. Novináři zpod Ralska doslova zostudili a zašlapali do pažitu domácí celek.Utkání, které si neskutečně zkomplikoval hlavní sudí Volf, se zvrtlo v melu.

Od úvodního hvizdu Žandovští přitlačili Novináře na vlastní půlku a v 15. minutě z tlaku vytěžili gólový projektil, který však gólman Moravec letecky vyboxoval mimo tyče. Hra se pomalu srovnala, ale začalo se „žlutit" a diskutovat ne zrovna gentlemansky, s rozhodčím. Po nechutném extempore byl vyloučen ze střídačky novinský trenér Štefan, jenž musel potupně opustit žandovský stadion.

Spartak Žandov - SK Noviny 1:2 (1:0). Žandov neuspěl, poprvé v sezoně prohrál.Těsně před poločasem soudce Volf otočil útočný faul domácích na Švimberského na faul ve vápně a ukázal na pokutový kop! Strhla se slovní bitva při níž padala tak ostrá slova, že maminky zakrývaly uši svým dětem. Ze všeho tak resultovala červená karta pro hostujícího Heindörfera, a Antoš penaltu proměnil. Do kabin se šlo za stavu 1:0 a Novinští na tom nebyli v tu chvíli vůbec psychicky dobře.

Jenže jestli si domácí mysleli, že teď půjde všechno samo, zle se přepočítali. Novináři hráli výborně zezadu a dlouhými balony na hrot deptali žandovskou (ne)souhru. Žandovští vypadali jako žáčci na školním výletu a běhali zmateně od lajny k lajně. Mladý Pikous po vystřídání Lundáka startoval jeden brejk za druhým. V 74. minutě to logicky muselo přijít. Po dvojité narážečce vyslal do sóla Nedbala a ten bombou do břevna a krásným „angličákem" srovnal stav na 1:1. Jenže to nebylo všechno.

Za tři minuty jako přes kopírák to žandovským kamenným sloupům hosté zopakovali znovu a Novináři v tu chvíli hráli ve velké euforii 1:2! Novinští, kteří jedou na vítězné vlně, mají klubový rekord v počtu vítězství v řadě. Ten se zatím zastavil na čísle šest.

„Máme v týmu velikou marodku. Proti Novinám jsme postrádali sedm hráčů ze základního kádru," sdělil Deníku trochu zklamaný žandovský kormidelník Miroslav Štainer.

Branky: 43. Antoš (pen.) 74. a 77. Nedbal. Diváků: 70. Rozhodčí: Volf Marek. ČK: 0:1.

Další výsledky

Brniště - Horní Libchava 5:0 (2:0)

Už ve 21. minutě to bylo 2:0 a další branka padla v 52. min. z pokutového kopu. Po hodině měli i hosté možnost kopat penaltu, ovšem brankář Gutkais ji Šandovi zneškodnil. V závěru ještě padly dva góly do sítě Libchavy.

Branky: Zelenka J., Stand O., Kopecký M (pen.), Srba, Jirousek. Rozhodčí: Jankech. Diváků: 60.

Polevsko - Kunratice 3:1 (1:0)

V pohledném a vyrovnaném střetnutí měli více střeleckého štěstí domácí hráči.

Branky za domácí: Lebruška 3.

Dubnice - Sosnová 5:1 (1:0)

Obě mužstva od začátku hrála velmi kvalitní a dravý fotbal. Ten byl okořeněn krásnou akcí, kterou zakončil Novák P. Před pauzou byl vyloučen hostující útočník, jenž výrazně oslabil svůj tým. Druhá půle byla v režii domácích: na 2:0 dal Novák M., vzápětí Pekárek vsítil vlastní gól, ale hned po rozehrávce skóroval Tschervenka 3:1.

Hosté byli na lopatkách, ale nezdávali se. Až po krásné kombinační akci zvýšil Lukeš L. a tečku za gólovou parádou udělal opět Novák M.

Okna - Lindava 5:3 (2:1)

Branky: Svoboda 2 (1 z pen.), Mádl, Havrlant, Heptner - Moravec, Houfek, Matela. Rozhodčí: Švec Böhme, Copko.

Bukovany B - Svor 1:4 (0:1)

Tuhaň - Mimoň B 1:6 (0:3)

Blíževedly - Loko Česká Lípa B 0:3

Okresní soutěž Českolipska.

Jiří Synek, Radek Valenta