O jediný bod vede tabulku letošního ročníku okresního fotbalového přeboru celek z Jestřebí před druhým Žandovem. Tři bodíky za lídrem zaostává českolipská Lokomotiva, ovšem to ještě nic neznamená, protože soutěž je dlouhá.

Loko Česká Lípa A - Dubá 4:0 (1:0)

Favorizovaná Lokomotiva svoji roli od začátku potvrzovala a nebýt zahozených šancí, mohla Dubou porazit vyšším rozdílem.

Branky: 18. Kliment Dan, 66. Lebduška Petr, 83. Hřebřina Tomáš, 88. Lupšák Jan. Rozhodčí: Mengr, ŽK: 1:2. Diváků: 40.

Svor - Bukovany 2:1 (0:0) po pen.: 3:2

Po bezgólové první části, ve které měly šance oba celky, ale gólmani se vyznamenali, přišla přesná trefa hostujícího Králíka, jenž technicky překonal brankáře Ladislava. Jiskra nechtěla své fanoušky zklamat, proto přidala a pět minut před koncem srovnala zásluhou tečované střely z kopačky Aleše Urbana, který si vynutil penalty.

Branky: 85. Urban Aleš - 58. Králík Josef. Rozhodčí: Šefčík. Diváků: 95.

Stružnice - Žandov 1:2 (1:0) po pen.: 4:5

Více než stovka diváků přišla na sousedské derby do Jezvé, kde šlo do vedení domácí Dynamo. K vidění byl vyrovnaný mač, což se také potvrdilo ve výsledku po normální hrací době, když si nešťastný vlastní gól na 1:1 vstřelil domácí obránce Dvořák. Penaltovou loterii pak lépe, i když s notnou dávkou štěstí, zvládl Spartak. Ten má nyní na vedoucí Jestřebí jednobodové manko.

Branky: 23. Koždoň Břetislav - 73. Dvořák Jaroslav (vlastní). Rozhodčí: Marek Miloš. Diváků: 100.

Jestřebí - Horní Police 2:1 (2:0)

Utkání začalo převahou domácích, kteří hned v úvodu dvakrát udeřili: nejprve Martínkem a vzápětí Kolaříkem. Poté spálili své šance Pilař a Kolařík. Druhá půle však začala zcela opačně: hosté diktovali tempo, měli šance, ale domácí gólman Procházka byl na svém místě, když zlikvidoval i pokutový kop. „Hosté v samém závěru zápasu přece jen snížili, na body však nedosáhli, i když by si je za druhý poločas zasloužili," přiznal domácí kouč Pavel Kolář.

Branky: 6. Martínka Martin, 15. Kolařík Martin - 88. Kalina David. Rozhodčí: Folk. Diváků: 55.
Jestřebí: Procházka - Prkno (60. Trhlík), Wagner, Trnečka, Karas - Šmejkal, Šafránek (81. Věchet), Martinka, Kolařík - Pilař (83. Fidler), Kněžour. Trenér: Pavel Kolář.

Zákupy - Dolní Libchava 1:2 (1:1)

Zkušení hosté se opírali o kvality obranné čtveřice v čele s Dušanem Ješetou, autorem úvodní branky. Zákupští sice do poločasu vyrovnali, ale v poslední minutě udeřili Libchavští. „Inkasovaný gól samozřejmě hodně mrzí. Ale více nás trápí to, že se někteří naši rádoby fanoušci neumějí slušně chovat a slovně urážejí rozhodčí. Ale my, pořadatelé, jim pusy prostě nezavřeme," netajil rozladění předseda zákupského klubu František Březina. Dolní Libchava se díky výhře odpoutala z poslední příčky, kde ji vystřídala Horní Police.

Branky: 41. Březina Tomáš - 8. Ješeta Dušan, 90. Miler Stanislav. Rozhodčí: Poppr, ŽK: 3:3. Diváků: 90.

Zákupy - Dolní Libchava 1:2 (1:1).Zdroj: Deník/Jaroslav Marek

Dubnice - Kravaře 0:1 (0:1)

Devět desítek příznivců přišlo do Dubnice na fotbal, jenže kvůli špatnému terénu to byla spíše oboustranná nakopávaná. Jediný gól dal hostující Marek Koutný, a to hned po deseti minutách, kdy prostřelil brankáře P. Radošinského. Poté se hodně bojovalo o každý míč, ale bez střeleckého efektu. Kravaře se díky tomuto vítězství na Dubnici bodově dotáhli.

Branka: 10. Koutný Marek. Rozhodčí: Jankech, ŽK: 1:3. Diváků: 90.

Dubice - Sosnová 4:2 (4:1)

Hráčem zápasu se stal domácí borec Pavel Škach, autor hattricku, který má na výhře Spartaku v prestižním mači největší podíl. Faktem je, že sosnovská Sparta nehrála v útočné fázi vůbec špatně, ale vaz jí zlomily kiksy obrany.

Branky: 14., 20. a 26. Škach Pavel, 30. Ráliš Miloš - 11. Ladra Roman, 67. Sameš Zdeněk. Rozhodčí: Švec Jaroslav, ŽK: 1:1. Diváků: 60.

Okresní přebor Českolipska.Zdroj: Deník