Českolipští fotbalisté přijeli k dalšímu utkání v rámci ČFL do Písku se změnami na trenérských postech. Po odvolaném trenéru Františku Šturmovi se ujal koučování dosavadní asistent Petr Silný a pomáhal mu Milan Bubla, který na stadionu u Ploučnice působil jako hráč, trenér a šéftrenér mládeže.Hosté předvedli velice dobrý výkon, tedy až na posledních patnáct minut, kdy v rozmezí 120 sekund nezabránili dvěma brankám.

Petr Silný k tomu řekl: „Myslím si, že se kluci dnes drželi taktických pokynů, chtěli jsme hrát na jednoho útočníka s tím, že jej budou podporovat záložníci. Dobře pracoval Kučera, který jako střední záložník byl stále na hrotu. Do třicáté minuty jsme byli jasně lepší, dali jsme gól. Potom se hra vyrovnala. Vyšel nám i začátek druhé půle, kdy jsme vstřelili další dva góly. V závěru jsme nepohlídali Zušťáka a domácím naskočila jiskřička naděje. Ta byla ještě větší po druhém gólu. My jsme nakonec zvládli i závěr utkání."

FC Písek - Arsenal Česká Lípa 2:3 (0:1)

Česká Lípa do utkání vstoupila s jasným cílem, získat tři body. Hned ve druhé minutě Kučera nacentroval míč Procházkovi, ten jej hlavou poslal do spojnice písecké branky. O dvě minuty později po rohovém kopu a hlavičkách před brankou se dostal k míči Broschinský, jenže na jeho střelu si počkal domácí gólman.

V sedmnácté minutě si s obranou pohrál Knobloch, nejprve prošel podél postranní čáry a pak z nulového úhlu poslal míč k zadní tyči 0:1. Domácí zahrozili až ve 23. minutě, kdy se po standardce a otálení s odkopem k míči dostal Pivoňka, jeho střela šla vedle. O pět minut později nebezpečně vystřelil Klavík, míč proletěl těsně na spojnicí Bojčukovy branky.

Pak přišla další gólová situace hostujícího mužstva. Po Kučerově centru se k míči dostal Knobloch, který z úhlu olízl břevno Satrapovy branky. V závěru prvního poločasu zahrozil domácí Šlehófer, nejprve zachraňoval Jordák a pak si špatně srovnal mířidla po hlavičce.

Úvodem druhého poločasu se podařilo hostům zvýšit skóre na 0:3 a během dvou minut. Nejprve Barciaga poslal míč z rohového kopu Bohatému, ten vystřelil, míč se odrazil ze závaru k Procházkovi, který mířil pod břevno 0:2. Poté vedení hostujícího celku navyšuje Bohata a Lípa vede již o tři branky. Po hodině hry musel ukázat své brankářské dovednosti Bojčuk, když vyboxoval centr na zadní tyč. Z dalšího protiútoku se před Bojčuka dostal Zušťák, naštěstí pro Lípu poslal míč hlavou vedle.

O třináct minut později již mířil přesněji, kdy využil centr střídajícího Krejčíka 1:3.

V následné minutě domácí vykřesali jiskru naděje, kdy po centru Hřebečka poslal balón mezi tři tyče Krejčí 2:3. V nastaveném čase Zušťák padl ve vápně, píšťalka arbitra zůstala němá, a tak si Lípa odváží z Písku cenné tři body!

Branky: 74. Zušťák, 76. Krejčí 17. Knobloch, 53. Procházka, 55. Bohata. Rozhodčí Hrabovský. ŽK: 1:2 (Zušťák Bohata, Procházka).

Česká Lípa: Bojčuk - Janek, Jamrich, Patka, Broschinský Bohata, Beran Knobloch, Kučera (87. Šmidrkal) , Barciaga (69. Jordák) Procházka (77. Kmoníček). (Připraveni Aschenbrenner, Zulič, Nikovski).

Písek: Satrapa - Pivoňka (69. Krejčí), Štrajt (57. Hřebeček), Malý, Klavík, Zušťák, Jakobovský, Baubin, Kohút, Pavlík, Šlehófer.

Miroslav Dalík