Udobřit si své věrné fanoušky za zbabraný středeční zápas s Nymburkem (2:7). Toho chtějí docílit českolipští hokejisté HC Predators dnes večer na domácím ledě proti Baníku Sokolov.

Pomoci by jim v tom měl útočník Michal Havel (roč. 1976 – na snímku), nová posila s bohatými zkušenostmi i z extraligové soutěže (Rabat Kladno, Sparta Praha). „Michal naposledy působil v Benátkách nad Jizerou. Na jeho angažmá tady u nás v Lípě jsme byli domluveni zhruba před dvěma měsíci,“ řekl Deníku generální manažer klubu Bohumil Slavíček.

„Pevně věřím, že Michal bude platným hráčem nejen v zbývajících dvou zápasech základní části, ale také v následujcím play–off,“ dodal Slavíček.
Na otázku týkající se jeho názoru na výkon mužstva ve středečním střetnutí s Nymburkem,“ manažer Slavíček odpověděl: „Svůj názor jsem vám řekl hned po zápase, ale víc jsem to neřešil. Proč taky? Svůj cíl jsme přece splnili, tak proč bychom měli hráče za jeden nevydařený zápas hned kárat? Vždyť je to sport…“

Přesto má manažer Slavíček před dnešním střetnutím se Sokolovem jasno. „Chceme vyhrát a pevně věřím, že taky zvítězíme,“ zdůraznil.

Baník měl ve středu volno, neboť utkání s Děčínem si předehrál. V neděli podlehl právě Nymburku těsně 2:3, když mužstvo do středních Čech odjelo pouze se třinácti hráči. „Byl to jeden z lepších zápasů, které jsme za poslední dobu odehráli, ale bohužel jsme prohráli smolným gólem,“ litoval po utkání sokolovský trenér Miroslav Kanis situace necelé tři minuty před koncem třetí třetiny, po které Sokolovští inkasovali rozhodující gól.

V jakém počtu hráčů přijede osmnáctý Baník do České Lípy, se nám zjistit nepodařilo. Jisté je jen to, že duel začíná v 17 hodin.