HC Predators – Roudnice n. Labem 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)

Hned v úvodu se prosadil střelec Preussler, který týmu zajistil hned ve druhé minutě vedení 1:0. Tentýž hráč poté na začátku prostředního dějství náskok domácích zdvojnásobil. U jeho branek asistovali Rašín, respektive Peřina. Mužstvo bylo následně oslabeno sérií několika vyloučení, ale přesto se do gólové šance dostal Vomela. Brankou však skončila až akce Michaela Šulce, který dokázal zužitkovat přihrávku Peřiny, pro něhož to byl už druhý kanadský bod v tomto střetnutí. A další gól, v pořadí čtvrtý, přišel z hokejky Olivieruse několik vteřin poté, co se zápas přehoupl do druhé poloviny. Asistenci u jeho branky zaznamenal kapitán týmu Šesták. Ten vzápětí mohl také skórovat, jenže puk o centimetry minul poloodkrytou Fialovu bránu. Přes osm set lidí v hledišti nadšeně přihlíželo tomu, jak domácí drtí poslední celek tabulky.

Ve dvaačtyřicáté minutě se prosadil také Jan Šulc, když jeho přesná rána prolétla kolem brankáře Fialy a zastavila se až v jeho síti. Skóre se vyšplhalo už na rozdíl pěti branek. S úderem čtyřicáté šesté minuty vznikla nádherná akce Kolmana. Tento bek vypůjčený z prvoligových Benátek se rozjel ve vlastní třetině a jeho průnik přes celé hřiště skončil šestým gólem za Fialovými zády, který ho zároveň vyhnal na střídačku. Atmosféru tohoto střetnutí tak zakusil také náhradní gólman Davídek. Asistenci si u této branky trochu kuriózně připsal brankář domácích Michal Láníček.

V padesáté minutě se dočkal také soupeř. Jediným střelcem zápasu se v hostujícím mužstvu stal Sailer. To bylo však ze strany Roudnice vše. Predátoři i nadále diktovali tempo hry a hosty pouštěli na svou polovinu jen sporadicky. A po několika dobrých šancích se převaha projevila i ve skóre. Sedmý gól zápasu padl po střele Kašťáka. Asistencemi se při nádherné kombinaci blýskli Růžek a Šesták.

HC Predators drtí papírově silné i slabé soupeře a prokazují tím, že jsou ve výborné formě. V kabině panuje výborná atmosféra a odhodlání vítězit. K dalšímu utkání zajíždějí svěřenci kouče Carvana příští sobotu na půdu Kobry Praha. V dalším domácím utkání přivítají ve středu 8. října od 18:00 VHS Benešov.

Branky a nahrávky: 2. Preussler (Rašín), 22. Preussler (Peřina), 27. Šulc (Růžek, Svoboda), 31. Oliverius (Šesták), 43. Šulc (Oliverius), 47. Kolman (Láníček), 57. Kašťák (Růžek, Šesták) - 51. Sailer (Woš, Vaněček). Diváci: 800
HC Predators Česká Lípa: Láníček - Petrmichl, Svoboda, Šulc M., Vomela, Kolmann, Kučera, Rašín, Šesták, Oliverius, Peřina, Šulc J., Peterka, Kašťák, Růžek, Nevyhoštěný, Starygin, Holčák, Preussler.