Domácí začali střetnutí tlakem, kterému hosté odolali až do čtvrté minuty, kdy šli po faulu do oslabení. V něm měli domácí několik šancí skórovat a to se jim podařilo půl minuty před koncem přesilovky, kdy brankář hostí neudržel puk ve výstroji a domácí Maděra pohodlně zavěsil.

PSK Liberec HC Česká Lípa 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)

Ani ne minutu nato ujeli dva domácí hráči a Andrýsek kapituloval podruhé po střele Barana (2:0). Na hosty se v tuto chvíli valil útok za útokem, ale další gól už v této úvodní části neinkasovali. Lípa se oklepala z úvodního šoku a pouštěla se častěji do útočení, ale střely Peterky a Holčáka se zatím mezi tyče nevešly.

Hosté nicméně přebírali iniciativu a domácí bránili často za hranicí pravidel. Ani přesilovky ale neznamenaly úpravu skóre a první třetina skončila 2:0.

Už dvacet vteřin po zahájení druhé třetiny pálil na brankáře PSK Peterka, čímž ukázal, že zdaleka není rozhodnuto, i když jeho střela ještě snížení gólového manka nepřinesla. V 26. minutě šli domácí do oslabení a gól českolipských hráčů visel na vlásku. V polovině utkání nejprve zazvonila tyč domácí klece a poté již udeřilo: střelu Ulbrichta tečoval Preussler za záda bezmocného libereckého brankáře.

PSK Liberec - HC Česká Lípa 3:5.O dvě minuty později se vydal na útočný výlet Rašín, jenž vybídl ke srovnání skóre Čapka, který se nemýlil. Tlak hostujícího mužstva rostl a ve 36. minutě se Veberovi podařilo prostřelit vše, co mu stálo v cestě 2:3! Aktivní hosté se dál tlačili do útočení, Liberecké opět spasila tyč jejich brány, ale získaný náskok si hráči České Lípy udrželi a do kabin se šlo za stavu 2:3.

Třetí třetina začala náporem domácích, kteří chtěli zvrátit nepříznivý stav, jenže jejich převahu ukončilo vyloučení. A Českolipští naložili s přesilovkou tak, jak se sluší a patří: Čapek zvýšil náskok mužstva na dva góly. Pak Liberec přitvrdil, na ledě se začalo jiskřit a vylučovalo se na obou stranách. I v oslabení měli hosté více ze hry a důsledně kazili rozehrávku domácích.

Poté, co byli hosté pouze ve třech, trefil se domácí Češka a snížil na 3:4. Hostující hráči nechtěli dopustit závěrečný tlak domácích a zvýšili agresivitu. Nervózní Liberec začal oplácet a hra se rozkouskovala. I když v oslabení, zkusil PSK hrát 105 vteřin před koncem zápasu power-play.

Po půlminutě byl však vyloučen další liberecký hráč a Lípa měla dvojnásobnou přesilovku. Tu využil bombou od modré Rašín, takže českolipské oslavy mohly vypuknout naplno. Dosud suverénní PSK Liberec podlehl České Lípě 3:5!

Tuto sobotu 10. listopadu od 15.15 hodin hostí českolipský celek mužstvo HC Frýdlant.

Branky a nahrávky: 5. Maděra (Šebesta J.), 6. Baran (Šostý), 55. Češka (Ubry, Číž) - 31. Preussler (Ulbricht, Mišaga), 33. Čapek (Bureš, Rašín), 36. Veber (Ulbricht, Mišaga), 46. Čapek(Veber), 59. Rašín (Ulbricht).