V sobotu dopoledne hrají ve Varnsdorfu a hned druhý den, v neděli 22. ledna od 16 hodin přivítají doma Frýdlant. Právě s tímto soupeřem Českolipští v minulém kole prohráli 2:5, tím ztratili vedoucí pozici v tabulce nadstavbové části skupiny B, kam se naopak posunul Frýdlant.

Připomeňme si průběh tohoto utkání.

Frýdlant - Česká Lípa 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Chyby v obraně, nízká produktivita střel, tři neuznané branky a mnoho vyloučených. To jsou důvody, proč se Šelmy vracely domů bez bodu.

Domácí se hned z první střely na Karáskovu bránu dostali do vedení. Hosté postupně převzali iniciativu, ale brankář Vondrák jejich střely bezpečně likvidoval. Překonal ho až ve 12. minutě Holčák. Domácí pak promarnili luxusně dlouhou přesilovku 5 na 3.

I českolipští měli v 15. minutě početní výhodu, soupeře sevřeli, ale gól nedali. V poslední minutě domácí využili zmatků v hostující obraně a zásluhou pohotového Peška strhli vedení na svou stranu 2:1.

Druhou třetinu začali hosté náporem, domácí gólman několikrát úspěšně zasáhl. Pak Lípa opět chybovala v obraně, ale frýdlantští střelci pálili vedle Karáskovy branky. Poté se situace otočila a hra se přesunula před Vondráka. Nápor hostů otupilo vyloučení, ale domácí přesilovku hráli tak bídně, že v ní inkasovali, jenže gól nebyl rozhodčím uznán pro posunutou branku.

V 15. minutě tečoval Dvořákovu střelu do branky Holčák a vyrovnal. Za minutu ale skóroval domácí Adam Velechovský a domácí opět vedli.

Českolipští vyrovnali, ale branku sudí neuznali, a v 18. minutě upravil na 4:2 střelou mezi Karáskovy betony Ondřej Velechovský.

Snaha zvrátit stav hnala hosty dopředu. Domácí faulovali, ale v přesilovce opět chybovala hostující obrana, Beníšek si vychutnal Karáska a pohodlně zvýšil na 5:2.

Frýdlantští byli na koni, byl jich plný led. V polovině třetiny zase úřadovali rozhodčí, kteří neuznali zcela regulérní gól Lípy, navíc za protesty padl i osobní trest pro Češku. Hosté se dále tlačili do šancí, jenže střely doprostřed brány nemohly v pohodě chytajícího Vondráka vyděsit.

Minuty běžely, domácí se už nikam nehnali a hosty již k ničemu nepustili.

Branky (nahrávky): 00:50 Beníšek, 19:22 Pešek (Janda, Velechovský O.), 35:35 Velechovský A. (Vološín, Velechovský O.), 37:38 Velechovský O. (Beníšek, Vološín), 49:05 Beníšek (Janda) - 11:41 Holčák, 34:41 Holčák (Říha). Vyloučení: 3:7 (bez využití), navíc Češka (Česká Lípa) 10 minut OT. Rozhodčí: Krejbich - Novák Jiří, Kaňkovský.
Sestava České Lípy: Karásek (Andrýsek) - Dvořák, Novák, Minařík, Bulva, Žák, Říha, Řezáč, Vejr, Preussler, Češka, Holčák, Flekl, Podávka, Zelinka. Trenér: František Richter.