Soupeřem Lípy bude favorizovaný HC Lomnice nad Popelkou, aktuálně třetí celek tabulky. Ten měl v minulém kole KLM volno, ale vzhledem k tomu, že svěřenci trenéra Martina Knapa hrají souběžně také Krajský přebor Prahy, přivítali na svém ledě lídra tabulky z Letňan.

A nutno dodat, že Pražané svého soka nešetřili uštědřili Lomnici krutou porážku 0:7. „Letňany patří k absolutní špičce krajského hokeje už řadu let. Na zápasy s nimi se vždy těšíme, ale letos jsme však od nich dostali dvakrát výprask. Letňanští byli lepší ve všech herních činnostech, zejména v pohybu a důrazu před brankou," uvedl kouč Knap.

Českolipští před týdnem ve 13. kole KLM přivezli těsnou výhru 3:2 z Frýdlantu.

„Bylo to oboustranně pěkné utkání. Na to, že jsou domácí poslední, tak hráli slušný hokej," vrátil se k duelu trenér František Richter. „V závěru jsme měli více štěstíčka, protože půl minuty před koncem za stavu 2:2 jsme dali rozhodující gól. Potěšilo mě, že už jsme byli takřka kompletní, chyběli pouze obránci Bulva, Dvořák, Minařík a Staněk, proto musel zaskočit veterán Ulbricht, jenž se své role zhostil na výbornou," pochválil zkušeného hokejistu kouč Richter, jenž už přemýšlí nad dnešním mačem s Lomnicí.

„Hosté jsou favoritem, ale faktem je to, že každé utkání začíná stavem 0:0. Absentovat nám budou obránci Bulva a Minařík, přesto se pokusíme v posledním zápase letošního roku zvítězit. Tímto zveme co největší počet našich výtečných fanoušků, aby přišli odpoledne od půl páté na zimní stadion a naše mužstvo povzbudili," vyzývá českolipské fandy kormidelník HC Česká Lípa František Richter.

14. kolo KLM: HC Česká Lípa - HC Lomnice (sobota 17. prosince od 16.30 hodin)
Předpokládaná sestava České Lípy: Karásek (Bohatý) - Novák, Rašín, Žák, Ulbricht, Říha, Řezáč, Vejr, Preussler, Češka, Bauer, Holčák, Flekl, Zelinka, Bašek, Dvořák, Staněk.