V krajském hokejovém přeboru mužů ukázali vojáci z VTJ Ještěd Liberec svoji sílu. Ve Frýdlantě zvítězili o dvě branky (6:4) a v České Lípě si připsali body po prodloužení. Tabulku tak vedou s tříbodovým náskokem právě před Českou Lípou, která má o zápas víc.

HC Lomnice nad Popelkou - HC Česká Lípa 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Souboj posledního celku tabulky s prvním začal velmi tvrdou hrou domácích.

Českolipští začali oplácet stejnou mincí a po jedné strkanici šel na trestnou lavici Peterka. Po 50 vteřinách domácí přesilovku využili, když se po zemi trefil Pivinský. Hosté byli nadále aktivnějším týmem a střely Vebera a Peterky zaměstnaly brankáře. Hráči Lomnice obětavě bránili, případně vyhazovali přes všechny čáry.

Sudí připustili velmi tvrdou hru a na ledě se často dost jiskřilo. Ve 13. minutě se nedohodli českolipští obránci, puku se zmocnil Martinec, který propálil gólmana Číže. Vedení o dvě branky domácí nabudilo, vrhli se do útoku a poněkud zapomínali bránit. Toho využila dvojice Holčák Preussler, když druhý jmenovaný nadvakrát překonal domácího brankáře. Lomničtí dále hráli velice tvrdě a hosté se s tím neuměli vyrovnat. Čároví rozhodčí v těchto fázích pískali dost nepřesně, zejména zakázaná uvolnění.

HC Česká Lípa - HC VTJ Ještěd Liberec 5:6 sn. Gólman Tomíček s Urbanem se snaží zmařit šanci domácího Holčáka.Hosté se ihned po zahájení druhé části nastěhovali před branku Lomnice. Jejich tlak utnulo vyloučení, ale i v oslabení měli velkou šanci Preussler s Řezáčem, avšak puk do brány nedostali. Na konci páté minuty šel důrazně po dorážce Čapek, jeho počínání se nelíbilo domácím obráncům a vypukla mohutná strkanice. Jejím výsledkem bylo vyloučení dvou hostujících a jednoho domácího hráče.

Přesilovku Lomnice využila do minuty, na 3:1 zvyšoval Syrovátka. Zkorigovat mohl ještě ve stejné minutě Mišaga, ale z ideální pozice se neprosadil. V deváté minutě šli v rozmezí půlminuty pykat za fauly Staněk a Ulbricht. Domácí proti třem Lipským roztočili kolotoč, na jehož konci byl Junek. Hosté snížili v 34. minutě rovněž v přesilovce a minutu před koncem třetiny upravil na přijatelných 3:4 Preussler.

Závěrečné dějství začali domácí opět přesilovkou. Jen se vyloučený Veber vrátil na střídačku, už ho na trestné lavici střídal Mišaga. Hosté se v těchto chvílích pouze bránili. V deváté minutě, opět po vyloučení, dostal puk za Čížova záda Drahoňovský. Po šarvátkách mezi hráči na ledě propukly emoce i v hledišti. Lipští ve snaze zvrátit nepříznivé skóre ještě více přitvrdili, dostali se i do šancí, ale neproměnili je. Naopak domácí díky druhé trefě Drahoňovského přidali šestý zásah a rozhodli tak o svém vítězství v nečistě hraném utkání.

Branky (asistence): 6. Pivinský (Pavlas), 13. Martinec, 26. Syrovátka, 30. Junek (Syrovátka, Martinec), 49. Drahoňovský, 57. Drahoňovský (Martinec) - 14. Preussler (Holčák), 34. Rašín (Preussler), 39. Preussler (Holčák, Šesták). Vyloučení: 7:14, využití: 5:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Kajínek - Novák, Bosák. Diváků: 100.

HC Česká Lípa - HC VTJ Ještěd Liberec 5:6 sn. (2:3, 3:1, 0:1 0:0, 0:1)

Utkání začali lépe hosté a od úvodních vteřin se tlačili do útoku. Zásluhou dvakrát skórujícího Chládka a Burkoně vedli vojáci v 10. minutě již 3:0. Domácí se nepoložili, vrhli se do útoku a měli velké šance. V začínající 15. minutě se po přímočaré akci prosadil domácí kapitán Holčák a po sérii vyloučení nakonec půl minuty před koncem ujel a snížil na 2:3.

HC Česká Lípa - HC VTJ Ještěd Liberec 5:6 sn. Holčák (Česká Lípa) stíhán Šnajdrem.Liberečtí také měli své příležitosti, ale několikrát chybovali na modré a jednu z jejich chyb přetavil ve vyrovnání Čapek. Lípa zvýšila obrátky a zatlačila hosty na jejich polovinu. Ti se ale dostávali do nebezpečných brejků a z jednoho z nich nastřelil Tomíček tyč. Pak si pro faul dojel liberecký Šesták a trestné střílení následně využil.

Minutu a půl nato se po skrumáži před Tomíčkovou bránou nejlépe zorientoval Čapek a opět vrátil gólový stav do nerozhodného stavu. Hra se zrychlila a oba týmy předváděly hezký hokej plný šancí. Tři minuty před koncem třetiny překvapil libereckého gólmana střelou z nulového úhlu Ulbricht a poprvé v zápase strhl vedení na českolipskou stranu.

Domácí pak nastřelili dokonce dvakrát tyč. Hosté ovládli na několik minut led a zle zatápěli domácí obraně. Po nedorozumění ve středním pásmu ujel hostující Tomíček a srovnal na 5:5. Obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu. Blíž k tomu měli vojáci, několikrát domácí podržel gólman Andrýsek.

Zápas tak šel do prodloužení. V něm měli domácí více ze hry, ale gól nevstřelili. Následovaly samostatné nájezdy. Za nerozhodného stavu ve třetí sérii nejdříve Tomíček lapil střelu Ulbrichta, načež nájezdový specialista Jakub Šesták rozhodl o druhém bodu pro VTJ.

Branky (asistence): 14. Holčák (Bauer), 19. Holčák (Peterka), 26. Čapek (Řezáč), 35. Čapek, 37. Ulbricht (Holčák) - 3. Chládek (Tomíček V.), 8. Chládek (Šesták, Burkoň), 10. Burkoň (Tomíček V.), 34. Šesták, 56. Tomíček V. (Burkoň,Tomíček J.), 65. Šesták. Vyloučení: 4:5, využití: 0:1, v oslabení: 0:0. Rozhodčí: Krejbich Grundler, Touš. Diváků: 92.

Zbývající výsledek: HC Frýdlant - HC VTJ Liberec 4:6 (0:3, 3:3, 1:0).

Příští program: HC VTJ Liberec - HC Lomnice (9. 12., 18.00), HC Frýdlant má volno, HC Česká Lípa - PSK Liberec (8. 12., 15.00).