HC Predators Česká Lípa - HC Klášterec nad Ohří 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)

V prvních deseti minutách zápasu byli hosté aktivnější a vypracovali si více šancí. Gól však do českolipské sítě zatím nepadl, za což mohou domácí hráči děkovat především svému brankáři Neumanovi.

Poté se už přece jenom domácí více rozehráli a začali se soupeři vyrovnávat i co se týká gólových šancí. Ve 12. minutě jel Lassig sám na gólmana, ve finální fázi ho však nepřelstil. O dvě minuty později to zkoušel Divíšek, ale klášterský brankář se opět nenechal obelstít. Otevřít skóre zápasu mohl Šesták, avšak blafák mu nevyšel.

Domácí diváci se přece jenom gólu v hostující brance dočkali. Ve chvíli, kdy Predátoři hráli přesilovku, se puk dostal k Divíškovi, který se nemýlil – 1:0.
O chvíli později mají domácí možnost hrát dokonce v dvojnásobném přečíslení, ale tato přesilovka už ke gólu nevedla.

2. třetina začíná stejně jako ta první – náporem hostí. Ve 22. minutě ještě Stehlík svou šanci nevyužil, povedlo se to však dvě minuty na to jeho spoluhráči Buchalovi a bylo vyrovnáno – 1:1. Uběhly dvě minuty a Klášterec už vedl. Autorem gólu byl Stehlík – 1:2.

Predátory tato branka vybudila k větší aktivitě, která však nepřinesla vyložené příležitosti. Byli to naopak hosté, kdo vstřelili svou třetí branku – 1:3.
Když se povedlo českolipským hokejistům ve 44. minutě vstřelit kontaktní gól (Divíšek), zdálo se, že zápas není pro ně ještě ztracen – 2:3. Jenže…Ve 46. minutě se díky Jorovi dostávají hosté opět do dvoubrankového vedení – 2:4.

V 52. minutě mohl Divíšek dosáhnout hattricku, gólman Damašek to však nepřipustil. Definitivní tečku za zápasem udělal hostující Suk v 58. minutě – 2:5. Klášterec si tak tímto vítězstvím udržel první pozici. Česká Lípa zůstala na osmém místě. Sérii porážek v řadě mohou českolipští hokejisté narušit už tuto středu, kdy se představí v Jablonci.

Branky a nahrávky: 17. Divíšek (Beránek, Šesták), 44. Divíšek (Burián) - 25. Buchal, 27. Stehlík (Suk, Kocek), 37. Buchal (Nguyen), 46. Jor, 58. Suk (Derfler). Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400.

HC Predators Česká Lípa: Neumann (Matoušek) - Beránek, Daňo, Formánek, Šafář, Rašín, Cafourek, Pinc - Šulc, Divíšek, Šesták - Bauer, Patzenhauer, Hertl - Markulinec, Lassig, Plichta - Burián. Trenéři: Jan Zachrla a Pavel Lassig.

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Klaus, Koblitz, Kloz, Mašek, Kocek, Palubjak, Boguský, Křupka, Kajer, Buchal, Jáchym, Jor, Derfler, Bečvář, Ton, Stehlík, Suk, Dudek, Nguyen. Trenér: Petr Mikeš.

Autor: Alex Neugebauer