V posledním utkání roku zavítal na led libereckých vojáků suverénní celek soutěže Predátorů z Lípy.

VTJ Liberec - Česká Lípa
7:9 (2:2, 1:4, 4:3)

Hráči VTJ chtěli hosty hned v úvodu zaskočit rychlou ofenzivní hrou, což se jim dokonale podařilo a již ve 4. minutě otevřel skóre kapitán Herda. Vojáci, nabuzení prvním gólem, poté přidali ještě jednu branku Holatou, který po krásné kombinaci druhé pětky překonal hostujícího gólmana.

Bohužel domácí nedokázali ve vysokém tempu vydržet a jejich hra začala upadat. Dalších více než třicet minut od druhé trefy se nedokázali prosadit, a tak branky stříleli hosté. Ve 13. se hosté poprvé prosadili, když využili přesilovku. Ani ne minutu poté se hosté radovali znovu.

Do II. třetiny vstoupili lépe Predators a během 28. minuty zvrátili stav na 2:4. Domácím se stále nedařilo překonat gólmana, a tak borci z Lípy zvýšili náskok o tři branky a vyhnali Říhu z branky. Vojáci se probudili v 38., kdy Psota šikovně tečoval střelu od modré čáry. Hosté rychle zareagovali a utekli opět na třígólový náskok - 3:6.

Do třetí třetiny doslova vlétli domácí, když 24 vteřin po vhazování snížil na 4:6 Dvořák. Po chybě hostující obrany vojáci snížili na jednobrankový rozdíl. Po výborné nahrávce Herdy zavěsil Horáček. Ve 46. se ale opět prosadili hosté a zvýšili svůj náskok na 7:5. Domácí se nechtěli vzdát, a tak se ve 49. po samostatné akci uvedl Svoboda a o 24 vteřin později přidal svou druhou branku David Holata.

V čase 51:21 byl vyloučen na 5 minut + osobní trest do konce utkání domácí Bretl za údajné seknutí protihráče do obličeje. Chvíli ani hosté nevěděli co se děje, ale hlavní rozhodčí nerozhodně vykázal hráče z ledu. Hosté dokázali přesilovou hru využít na 8:7.

I když měli vojáci dvě minuty před koncem ještě výhodu přesilové hry a pomohli si ještě odvoláním gólmana, nepodařilo se utkání dovést ani do prodloužení a naopak tři vteřiny před koncem hosté udělali do odkryté branky gólovou tečku.

Branky: Holata 2, Dvořák, Herda, Horáček, Psota, Svoboda - Preussler 4, Peterka 2, Macaj 2, Plunkett. Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Novák. Vyloučení: 6:9, navíc Bretl (VTJ) 5+OK, využití: 3:2.