Už dávno měli mít po sezoně. Jenže kvůli rozhodnutí STK ČSLH zdaleka nemají. A proto musí hokejisté České Lípy bojovat dál o bytí a nebytí ve druhé lize: v baráži, která začíná právě dnes od 18 hodin úvodním zápasem s HC Strakonice.

„Čtrnáct dní jsme v rámci možností poctivě trénovali, ale v tuto chvíli pořád ještě nevím, koho z hráčů budu mít na středeční utkání k dispozici. Budu moudřejší až po dnešním večerním tréninku,“ přiznal včera Deníku lodivod českolipského týmu Pavel Lassig.

On sám povede své hokejové mužstvo proti vítězi kvalifikace krajských přeborníků ze Strakonic. „Nic jiného, než udržení ve druhé lize, neberu. A doufám, že takhle přemýšlejí i moji svěřenci,“ dodal.

Strakoničtí nemají co ztratit. „Můžeme jen získat,“ potvrdil exkluzivně pro Českolipský deník Roman Heijmlich, vedoucí jihočeského A–týmu. „Česká Lípa má zkušený tým s řadou kvalitních hokejistů, takže my se do role favorita rozhodně nepasujeme. Pro nás je letošní baráž o druhou ligu pouze jakousi nadstavbou za úspěšnou sezonou a zároveň poděkováním našim věrným fanouškům. Ale samozřejmě, že budeme chtít dosáhnout co nejlepšího výsledku,“ doplnil Heijmlich, jenž mimo jiné podotkl, že strakonický hokej má díky své mládežnické základně na čem stavět.

„Ale další otázkou jsou finance. A abychom zde mohli hrát druhou ligu mužů, tak na to, na rozdíl od Lípy, peníze opravdu nemáme…“

Jak to bude s finanční podporou českolipského hokeje pro následující sezonu, o tom se podle informací Deníku rozhodne v nejbližších dnech. Údajně bude záležet především na tom, zda se hokejistům v nadcházející baráži se Strakonicemi podaří 2. ligu obhájit. Což je logické…