Legendární sestava Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček skupiny B.S.P. se v březnu vrátí na tuzemská pódia. Poprvé kapela doplněná o bubeníka Miloše Meiera a baskytaristu Martina Ivana vystoupí 15. března v České Lípě. Uznávaní hudebníci spolu naposledy vystupovali před dvěma lety.

B.S.P. vznikli v roce 1992, kdy vydali album s názvem „O. Balage for K. Střihavka by assistence M. Pavlíček", zpívané v anglickém jazyce s pilotním singlem „I don´t know". O dva roky později následovalo další album již v češtině, ze kterého jmenujme alespoň hity jako „Země vzdálená" a „Holka čapni draka".

V roce 2010 kapele vyšlo třetí CD s výběrem skladeb s názvem „Best Of & Live in Retro Music Hall". O rok později se trio naposledy sešlo na koncertních pódiích právě u příležitosti vydání desky.

Jednotliví členové se průběžně od vzniku kapely věnují také svým vlastním projektům a skupinám.

Kamil Střihavka aktuálně vystupuje se svou kapelou Leaders! a září také na muzikálové scéně. Především v roli Ježíše v české adaptaci rockové opery Jesus Christ Superstar, která se v obnovené premiéře hraje v pražském Hudebním divadle Karlín. Mezi jeho další muzikály patří například Kapka medu pro Verunku, Johanka z Arku v pražském divadle Ta Fantastika či Robin Hood.

Pavlíček nyní pracuje na své vlastní hudbě a chystá se na turné se znovuobnoveným Pražským výběrem. Hudební režisér a dirigent Ota Balage loni představil svůj nový hudební projekt Ota Balage & Symfonický orchestr uvádí Andrew Lloyd Webbera, který byl sestaven z deseti samostatných koncertů.

Českolipský koncert se koná v pátek 15. března ve velkém sále KD Crystal. Vstupenky jsou v předprodeji k dostání za 250 Kč v pokladně kulturního domu nebo na webu www.cl-kultura.cz.