Podzimní tour pojede společně s kapelou Memphis. Organizování koncertů pojali velmi neobvykle. Na pomoc si totiž přizvali svoje fanoušky na facebooku.Už teď je ve hře 45 měst. Zahrají v deseti, která budou mít potvrzená nejvíce hostů. Pavla Calltu na společné turné pozval Honza Říčař z Memphisu.

„Byla to celkem milá náhoda, jelikož jsem zrovna přemýšlel nad tím, že pojedeme s kapelou naší první tour vůbec a koho povezeme sebou. V tom největším přemýšlení mi zavolal Honza, jestli bychom do toho nešli. Samozřejmě jsem s radostí souhlasil," sdělil Pavel Callta.

Fanoušci můžou podporovat svoje město až do zahájení turné po klubech na konci října. „Je to takový originální způsob pořádání turné, jaký tu myslím ještě nebyl. Tak uvidíme, jestli se podaří dle našich představ. Za tenhle zajímavý nápad musím pochválit kluky z Memphis," řekl Pavel Callta.

Na počátku bylo 46 dívek. Z nich hlasováním vybrali čtenáři Deníku dvanáct finalistek. Ty se v sobotu „utkaly“ na hlavní pláži v Doksech a titul Dívka Máchova jezera 2013 získala dvacetiletá studentka Daniela Brožová ze Zahrádek u České Lípy.Interpreti se budou střídat. Na domácí scéně Pavla Callty by měl vystupovat jako první. Před svým publikem se zase představí nejdříve Memphis, na ostatní koncerty si podle Honzy Říčaře střihnou. Na společném turné by měla zaznít i nějaká společná píseň. „Jeden duet chystáme, brzy se objeví na internetu," sdělil se smíchem Pavel.

Možná bude i nějaká lidovka s taneční kreací. Zřejmě ale ne od Pavla Callty. Ten sice studoval v konzervatoř, ale po necelém roce ji opustil dle vlastních slov z důvodu odporu k baletu.

Šestým členem každého koncertu se stane fanoušek, který vítězné město do ankety přihlásil. S kapelou se podívá do backstage a těšit se může i na několik drobných dárků. Poslední koncert by se měl konat v lednu.

V čele hitparády

Pavel Callta je čtyřyadvacetiletý talentovaný zpěvák z České Lípy, který vstoupil do povědomí veřejnosti v roce 2011 jako semifinalista soutěže Česko Slovensko má talent. V listopadu loňského roku vydal svůj debutový singl „Ve Hvězdách" (ve videoklipu si zahrála roli i česko-slovenská herečka Andrea Kerestešová), který se umístil na 1. místě hitparády T-Music Chart Evropy 2. Své debutové album Pavel chystá na jaro příštího roku.

Po zamilovaném vánočním singlu Ve hvězdách letos Pavel vydal pořádně optimistickou píseň Naštěstí. Hudbu k ní otextoval jeho kamarád – zpěvák a textař Xindl X. Na youtube již má klip přes 800 tisíc shlédnutí. V klipu z rozkvetlého Petřína si zahrála například moderátorka Tereza Tobiášová a také jedna polovina ulítlé dvojky Viral Brothers – Erik Meldík.

Zdroj: Youtube

„Písnička je hodně pozitivní. Chci prostřednictvím ní prostě říct, že stejně všechno dobře skončí, když v to věříte. A taky: Když nejde o život, jde o…,"dodává celkem jasně Pavel.

Jeden z mála jarních slunečných dní posloužil k pořízení videoklipu. Natáčelo se na snad nejznámějším pražském kopci Petříně, část záběrů pochází také z vesničky Sosnové kousek od České lípy.

V klipu pravděpodobně poznáte moderátorku Terezu Tobiášovou. Jak se tu ocitla? „S Terezou se znám z pořadu Mixér na Óčku, který moderuje. Podle mého scénáře měla v klipu vystoupit reportérka a ptát se kolemjdoucích na otázky. Proto jsem oslovil právě ji. „Je výborná moderátorka a její úsměv se navíc v záběrech krásně vyjímá a dodává klipu pozitivní energii," vysvětluje Pavel.

Další známou tváří je Erik z Viral Brothers, která pravidelně plní sociální sítě povedenými klípky ze života. „V klipu je scéna, kde píšeme test ve škole, a jak asi dost z vás ví, Viral Brothers mají na kontě také Debilní kecy studentů, proto mě napadlo, že by se Erik do této scény hodil a přidal svoji komickou špetku do mlýna."