Carl Cox, čelní představitel první ligy anglických DJů, vyniká skvělým hraním aktuálních tanečních skladeb v brilantním technickém mixu. Má neobyčejnou schopnost vcítit se do nálady publika a vytvořit v klubu extatickou atmosféru.
Letos už byl ozdobou programu největších festivalů svého druhu v Evropě. Tento pátek, 24. srpna, vystoupí exkluzivně v rámci jediné domácí open air plážové párty Mácháč 2007.
Během uplynulých dvou měsíců jsi hrál na Global Gathering v Anglii, na holandském Dance Halley nebo německém Nature One. Pravidelně každé úterý vystupuješ v klubu Space na Ibize. Navíc připravuješ týdenní rozhlasovou Global radio show a cestuješ po světových klubech. Zdá se, že jsi prožil pěkně rušné léto.
Letos na odpočinek a letní radovánky vůbec nemám čas. Většinou cestuji mezi jednotlivými vystoupeními, nebo připravuji úterky ve Space na Ibize. Možná příští léto.
Velkou část letní sezóny trávíš na Ibize. Dotkla se nějak tamního života nedávná nehoda tankeru poblíž břehů ostrova?
Ani moc ne. Všichni, kteří mají rádi přírodu, pláže a okolí ostrova Ibiza pomohli nebo přispěli na odstranění škod napáchaných havárií tankeru.
Bezprostředně po katastrofě následovala kampaň s velkou odezvou, takže následky nehody zmizely velice rychle. Bylo skvělé sledovat, jak se všichni spojili a pracovali na uvedení okolní přírody do původního stavu. Nyní jsou již pláže a okolí stoprocentně čisté. Můžete se v klidu koupat a lenošit bez obav.
Tvá slavná úterní noc v klubu Space slaví šesté narozeniny. Jaká je Ibiza 2007? Liší se od tvé první sezóny na ostrově v roce 2002?
Jasně, změnila se hodně. Když jsme s úterky ve Space začínali, parties během týdne vlastně neexistovaly. Hrálo se jen o víkendu. Byly jen Monday Night Sessions, od roku 2000 Cocoon Amnesia a Manumission dělali příležitostně velkou pondělní akci. Ale v úterý nic.
Řekl bych, že jsme úterky ve Space dost změnili clubbing na Ibize. Hned po nás začaly středy v Pache. Od té doby se návštěvnost a podpora parties ve všední dny stále zvedá. Letošní rok je pro nás zatím nejúspěšnější.
Jak vidí Carl Cox budoucnost elektronické scény a hudby?
Zdá se mi, že se toho momentálně děje hodně. V kursu je minimalistický styl, funky techno, tvrdá muzika naopak netáhne. Přichází velká spousta nových kvalitních producentů a DJů. Je velmi vzrušující být svědkem proměny elektronické scény, vzniku nové tváře téhle muziky.
Těšíš se na další hraní v České republice?
Určitě. Pokaždé, když k vám jedu, zažiji skvělou party. Fakt je, že letos si to nebývale užívám všude. Do České republiky se těším o to víc, že to bude letos moje jediné vystoupení u vás. Vy se můžete těšit na skvělou muziku, kterou jsem pro vás připravil. Užiji si to s vámi od první do poslední desky.

 

Další zprávy z regionu najdete zde