Zpěvandule jsou pěveckým sborem, který spojuje nadšení ze společného zpívání a velká láska k písničkám a muzice. Jejich repertoár je velmi pestrý, rády si zazpívají na lidovou notu, a to nejen české, moravské a slovenské písničky, ale sáhnou i k písním makedonským, hebrejským, rómským či finským. Svůj temperament však nejlépe uplatní v africké muzice, kterou doplňují o hru na bonga a další etnické nástroje. Také renesanční a barokní písně mají pevné místo v jejich repertoáru. A aby pestrosti bylo učiněno zadost, s chutí zpívají i jazz, zejména jazzové kánony.

Zpěvandule vznikly koncem roku 2004, tehdy měly 6 členek. Postupně se sbor rozšířil a v současné době má 18 zpěvaček. Jejich koncertní činnost je velice bohatá. Každoročně se účastní několika festivalů, kde si svým temperamentem a srdečností získávají nové posluchače, např. Libušsko-Písnická nota v Praze, Jílovské zpívání v Jílovém u Prahy, Zpíváme vám k svátku v České Lípě, Baraban fest ve Cvikově, Hrajeme s Orffem v Lounech, Houskus musicus cameralis na hradě Houska.

Zpěvandule vydaly vlastním nákladem 3 CD (Zpěvandule, Stojí zahrádka trněná a Černobílé snění). A v příštím roce chystají 4. CD, tentokrát vánoční.
Jako tzv. předskokanky vystoupí před hlavním programem Zpěvandulí ženský pěvecký sbor Babiny di Doksy. Babini vznikly v roce 2003 a v dnešní době je ve sboru 16 členek. V současné době sbor pravidelně vystupuje dvakrát ročně na koncertech ZUŠ, zpívá na všech společenských událostech různých zájmových organizací našeho města.

Díky vystoupení těchto dvou ženských sborů bude program koncertu lákavý. Vedle tradičních vánočních písní a koled, zazní písně liturgické, hebrejské a dokonce i africké spirituály.