Svou výstavu s názvem „Ringo ever, Rembrandt never" v mimoňském muzeu zahájil muzikant, textař, spisovatel a politik a výtvarník František Ringo Čech, který maluje od roku 1973 a do Mimoně přivezl průřez svou tvorbou. „Obrazy mám jako matka děti, nenadržuji žádnému," řekl o svých dílech sám Ringo, který návštěvníky vernisáže potěšil svým přátelským a bezprostředním chováním.

„Ač Ringo maluje někdy vážné věci, tak je podává takovým způsobem, že se nerozbrečíte, ale musíte se tomu smát," podotkl během zahájení výstavy starosta Mimoně František Kaiser.

František Ringo Čech má na kontě více než padesát výstav. Jeho obrazy jsou v soukromých sbírkách a galeriích v Praze, Paříži, Berlíně, Varšavě, Moskvě, Frankfurtu nad Mohanem, Vídni, Torontu, Gujranvale, Gmundu, Remeši, Lausanne, Lyonu, Courchevel, Tokyu, Kjótu, Madridu.

Université Blaise Pascal de Clermont-Ferrand reprodukovala obraz Mozart a Salieri v celosvětovém mozartovském katalogu. Department of Neurology Yale University vlastní několik Čechových obrazů Prahy. V roce 1991 se zúčastnil společně s Janou Bémovou a Waldemarem Sokolem ART EXPO v Convention center New York.

Díla Františka Ringo Čecha budou v mimoňském muzeu k vidění až do 26. února.