Cílem celé akce je vybrat a předat co nejvíce financí místnímu postiženému chlapci Lukáškovi. Moderátorského žezla se ujme vratislavický rodák Petr Jeništa společně s kovaným libereckým patriotem Ladislavem Hamplem.

Hudebníci, fotbalisté a všichni, kterým není jedno osud nemocného Lukáše spojí svoje síly a zároveň si užijí mnoho zábavy. Exhibiční zápas zahájí čestným výkopem vratislavický guvernér Petr Jeništa, ve spolupráci s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, který se nabídl celou akci nejenom osobně zaštítit, ale i finančně podpořit. Lovci selfíček a sběratelé podpisů by si rozhodně neměli nechat tento zážitek ujít, protože tým Real Top Praha je složen z mnoha českých herců, fotbalistů, sportovců a ostatních známých osobností, jako jsou například Leoš Noha, Jaromír Bosák, Ladislav Hampl, Jakub Štefek, Jan Rajnoch a mnoho dalších. Celý den bude v areálu akce probíhat veřejná charitativní sbírka na Lukáška. „Jedná se o první ročník charitativního projektu tohoto druhu. Věříme v hojnou účast a podporu návštěvníků, a máme ambice udělat z Jiskry do budoucna tradiční akci,“ dodává zástupce pořadatele a kapitán Jiskry Vratislavice Milan Štěpánek.

O LUKÁŠOVI

Lukáš Molnár pochází z Vratislavic nad Nisou, bohužel má dětskou mozkovou obrnu, ke které se přidala i denní epilepsie a porucha autistického spektra. Musí absolvovat různé terapie, potřebuje řadu speciláních pomůcek. Na všechno musí rodina shánět dary, takřka nic není placeno zdravotní pojišťovnou. "Proto jsme se rozhodli Lukáškovi a jeho rodině pomoci alespoň takto, prostřednictvím charitativní fotbalové akce, a podpořit tak jiskru v jeho duši s nadějí na lepší a komfortnější život,“ říká Štěpánek.

PROGRAM AKCE

Program charitativní exhibice bude bohatý. Na své si přijdou jak milovníci fotbalu, tak fanouškové kapel či lovci selfíček se známými osobnostmi, a v neposlední řadě je myšleno i na příznivce dobrého jídla, pití a dětské zábavy. „Chceme celé akci dodat ještě větší lesk a prestiž, než je při zápasech Realu běžné. Mimo podpisovku, focení s hráči a předání peněz Lukáškovi, bude celý event obohacen o nadupaný doprovodný program,“ komentuje organizátorka Daniela Sandleiterová. Funkcí moderátora se pyšní vratislavický rodák a známý český herec Petr Jeništa společně s Ladislavem Hamplem.

Na hudebním line-upu najdete kapely a zpěváky zvučných jmen jako jsou liberecká Těla, Barrage, Tres Udos, Naty Bitkovská, Jakub Děkan či Petr Lüftner. V rámci akce proběhne předzápas dětí z přípravky Jiskry proti Slovanu Liberec, který začne ve 12 hodin.

Doprovodný program pro děti je zajištěn agenturou P. J. Art Production,  včetně účasti místních hasičů a mnoha dalších dobrovolníků. Nejmenší se mohou těšit na elektrické čtyřkolky, fotbalovou klec, skákací hrady, mini soutěže, prohlídku hasičské techniky či malování na obličej. O poločase zápasu dětí vystoupí ti nejlepší z Aerobic Clubu TJ Jiskra Vratislavice.