Turné je rozděleno na jarní, letní a podzimní část a skupina navštíví všechny myslitelné prostory, kde po celou dobu svojí existence vystupovala.

Aby si každý fanoušek užil svoje oblíbené místo, nebo mohl poznat atmosféru míst, které by nikdo nečekal, skupina vystoupí ve špičkových oblíbených divadlech, kulturních domech, sokolovnách, rockových klubech, na náměstích, festivalech, fotbalových stadionech a ve sportovních halách.

Jednou ze zastávek velkolepé šňůry bude už tento týden také Česká Lípa. V Kulturním domě Crystal zahraje Katapult v pátek 20. března od 19 hodin.

Za uplynulých čtyřicet let písničky Katapultu zlidověly, jejich koncerty navštěvuje dnes již tří až čtyř generační publikum, a tak se stal doslova rodinnou kapelou.

„Je to víc, než jsem si kdysi mohl přát. Je to vlastně největší pocta, kterou může jakákoliv kapela na celém širém světě dosáhnout," říká Olda Říha, leader kapely a dodává: „Vedle příběhů ze života lidí, které zpíváme v našich písních a které fanouškové doslova prožili nebo ti mladší teprve prožijí, je to také určitě tím, že jsme po celou dobu nezměnili svoji image a chování, ať už na jevišti, nebo v soukromí. Katapultu lze prostě věřit je to opravdu pravdivý příběh."

Kariéru Katapultu, která se začala psát v roce 1975, postihly v jeho historii dva tvrdé, existenční údery.

Od roku 1980 do roku 1985 nesměla skupina nahrávat nové desky a její jméno se nesmělo objevit v žádném z tehdejších médií, ať už tiskových nebo obrazových, včetně zákazu veřejného vystupování střídavě v různých krajích a také v Praze.

V roce 2009 zemřel baskytarista Jiří Šindelář. Z původní sestavy Katapultu zůstal Říha sám. Před tím v roce 2007 nečekaně zemřel v 61 letech také bubeník Katapultu Anatoli „Tolja" Kohout, který v kapele s přestávkami působil už od jejího založení.

Říha však koncem roku 2009 kapelu obnovil se spoluhráči o generaci mladšími. A povedl se zázrak. V roce 2010 skupina vydala novinkové album Radosti života a většina písní z něj se stala hity.