Téměř každý rok ji také slyšeli její fanoušci v Jablonci. Ať to bylo v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova či sv. Anny nebo na jevišti divadla, vždy se sem úspěšná zpěvačka ráda vrací. Kraj si zamilovala, má tu i chalupu a miluje naši bižuterii a korálky.

Během večera, který uvedl náměstek primátora Pavel Svoboda, zazněly největší hity z jejího recitálu, které spolu s Petrem Maláskem natočila v roce 2012. Na rozdíl od minulých let, zlatá slavice během večera mluvila minimálně, přesto řekla divákům úplně všechno. Při některých písních, zejména z textařskéoho pera Gábiny Osvaldové, se v rukou řady žen objevil i kapesníček.

Závěr patřil společné písni Desatero s Písklaty a Vrabčáky, které si pozvala Bílá na jeviště. Z rukou Pavla Žura, ředitele Městského divadla Jablonec a sbormistra Vrabčíků, obdržela osmnáctinásobní zlatá slavice nejen květiny ale také čtvercový obraz s jemnou kresbou anděla jako upomínku na dvacet let spolupráce. Jako bonus ještě zpěvačka přidala hit od Mariky Gombitové.

Ještě po skončení představení si po krátkém oddechu Lucie Bílá sešla v hledišti se svými fanoušky, kteří na ni trpělivě čekali. Zejména dvě devčata na vozíku měla ohromnou radost a pro Lucii Bílou přinesla i dárky.