Sálem však nebude znít jen swing. Zbrusu nová show Melody Makers chce vzdát hold prvním deskám jazzovým, které odstartovaly novou éru populární hudby. První desky s jazzovou hudbou, tzv. křaplavky, které získaly své pojmenování od své značné křehkosti, byly pořízeny před více než sto lety. Prostřednictvím gramofonových desek se tak jazz začal šířit z jižanského New Orleans do celé Ameriky a dál do celého světa. Bylo to jako lavina, byla to omamná tsunami nového rytmu, radosti, krásy!

Loni si krajskou cenu odnesla Květoslava Pěčková z Liberce.
V Novém Boru se bude opět děkovat dobrodincům a mecenášům

„Ale dlouho u nich nezůstaneme, neboť doménou kapely je swing, a ten vstoupil do nejšťastnějšího období až o dvacet let později. Takže jako obvykle - swingová smršť až budou střepy z křaplavek lítat,“ vzkazují fanouškům na Českolipsku hudebníci.

Putovní výstavu spojenou s tematickým nástěnným kalendářem k oslavám kulatého jubilea, kterou připravil Liberecký kraj, si mohli poprvé prohlédnout návštěvníci Eurocentra v Jablonci nad Nisou na veletrhu Euroregion Tour.
Výstava doputuje i na Českolipsko

Patnáctičlenný orchestr (14 hráčů a 1 sólista) se zabývá autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným létům čtyřicátým. Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big bandů.

Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče. Strhující hra orchestru je korunována výkony sólistů, především pak uměleckého ředitele bandu – zpěváka, speakra a tanečníka Ondřeje Havelky.

Paulie Garand.
V mém srdci bude vždycky na prvním místě Liberec, říká Paulie Garand

Orchestr Melody Makers baví fanoušky už více než dvacet let. „Dvacet let je přece nádherný věk, mládí v rozpuku, počátek cesty. Člověk už jisté zkušenosti samozřejmě nabyl, ale jinak má vše před sebou, nádhera,“ nechal se slyšet Ondřej Havelka na jednom z loňských výročních koncertů. Do České Lípy se soubor vrací už poněkolikáté a vždy se těší velkému zájmu posluchačů.