Převlečení v pestrobarevných oblecích za zvuků bubnů a doprovodu vozu taženým koňmi ohlásili příchod Českolipského divadelního podzimu, čtyřdenního unikátního festivalu, který do města veze senzace letošní sezóny.

Ve středu jej na prknech českolipského Jiráskova divadla slavnostně uvede Kočovné divadlo Ad Hoc představením „II Congelatore Zmrazovač". Suverénně nejúspěšnější představení prestižní přehlídky Jiráskova Hronova, která publikum vtáhne do USA za podivných časů prohibice, začíná v 19 hodin.

Ve čtvrtek se milovníci divadla mohou zase těšit na známý příběh Romea a Julie, v netradičním podání divadelního spolku Geisslers Hofcomoedianten, Kuks s názvem Romeo a Julie (ve)dle Romia und Juliety. Představení se hraje i dopoledne pro studenty středních škol.

Domácí ochotníci DK Jirásek se divákům představí v samotném závěru festivalu v sobotu, kdy uvedou představení Škola základ života. Publikum čeká poutavý příběh obohacený živě hranými a zpívanými swingovými melodiemi z období 30. let. Součástí festivalu je také bohatý kulturní doprovodný program.

Více o festivalu ZDE: Divadelní podzim veze do Lípy senzace sezóny