Festival začíná v pátek 3. července koncertem Marie Rottrové. Česká zpěvačka se představí od 21 hodin na pláži Klůček a jejím hostem bude Jaroslav Wykrent. Vstupenky za 300 korun na sezení a 250 na stání jsou v předprodeji v Infocentru a Městské knihovně v Doksech.

Z dalších hudebních vystoupení se mohou návštěvníci během léta těšit 19. července na koncert početného mezinárodního dětského orchestru Europea Jugendorchestr, který čítá na 250 talentovaných děti z Německa, Polska a České republiky. Orchestr vystoupí s oratoriem Carmina Burana skladatele Carla Orffa na hlavní pláži Máchova jezera ve 21,00 hodin a koncert vyvrcholí ohňostrojem.

V pátek 7. srpna od 20 hodin bude patřit kino Máj písničkáři Luboši Pospíšilovi a jeho kapele 5P. O Luboši Pospíšilovi se říká, že se svým naléhavým přednesem nemá u nás mezi zpěváky konkurenci. Vedle kytaristy Bohumila Zatloukala v kapele 5P hrají o generaci mladší muzikanti: klávesista a kytarista Ondřej Fencl, bubenice Pája Táboříková a baskytarista Martin Štec.

Dokské kino přispěje do festivalu bohatým programem. V červenci promítne například velkofilmy Austrálie nebo Andělé a démoni, českou úspěšnou komedii Líbáš jako bůh, pokračování animovaného snímku Madagaskar, trhák Bathory nebo pohádku Peklo s princeznou. Ze srpnové nabídky se návštěvníci mohou těšit například na Případ nevěrné Kláry, Dobu ledovou 3 nebo na snímek Harry Potter a Princ dvojí krve.