Přípravy na příchod Lunetic avizovaly spíše koncert přinejmenším Rolling Stones. DJ hrál na pódiu hity, které doprovázela projekce a vyhrožoval, že dokud nebudou všichni na pódiu, kluci nevystoupí.

Dokonce s fanynkami zkoušel úvodní řev, kterým mají Lunetiky přivítat. Své výhružky bohužel myslel DJ Mirek Rais smrtelně vážně. Stále přidával osmdesátkové hity, dokud poslední člověk seděl na židlích po straně sálu. Nakonec došlo i na Pomádu a Hříšný tanec, pak už se rozhodl polevit. Naposledy ještě vyzkoušel fanynky z úvodního jásotu a pozval chlapce na pódium.

Velkolepé přivítání

První přišla doprovodná tříčlenná kapela basa, kytara, bicí. Po nich vběhli energicky na jeviště i Martin, David, Vašek a Aleš. Stohlavý dav ječel blahem. Nástup se vyvedl.

„Doufám, že víte, na co jste přišli. Takže my jsme Standa, Míra, Pepa a Zdeněk," zavtipkoval na začátek jeden z Lunetiků a začali zpívat věc z nové desky Na vlnách, kterou vydali loni na podzim. Mezi prvními hráli Lunetici spíše novinky, potom začali přidávat i staré pecky. „Samozřejmě zahrajeme i ty starší věci, ale musíte chápat, že se snažíme stavět dům stále výš a výš, a proto vám představíme i nové písničky," vysvětlil Martin.

Tančil jen Martin

Boy band již skoro netančil. Příjemnou změnou byla i živá kapela, žádná reprodukovaná nepřirozená hudba. Jen blonďákovi Martinovi trsání asi chybělo, takže to na pódiu rozjížděl ze všech nejvíc. Opravdu dobře zpívat umí z téhle čtveřice Vašek Jelínek. Občas ho vystřídal Aleš Lehký. Martin Kocián spíš rapoval. Nejpohlednější David Škach se příliš neprojevoval. Buď stál v ústraní a o něčem se dohadoval s dredatým basákem nebo nenápadně zpíval vokály. Vedle svých energických kolegů působil až znuděným dojmem.

Fanynky reagovaly hlavně na Dotyky, Chtěl bych tě líbat, Only You a Ať je hudba tvůj lék. Nakonec se dostalo i na Mámu, která zazněla skoro unplugged. Převážně posluchačky, ale i několik mužů si koncert výborně užili, trsali jako o život a svoje oblíbence odměňovali neustálým jekotem a potleskem.

Po koncertu následovala další nálož disco hitů a autogramiáda. Dívky a ženy si nechaly podepsat hlavně cédéčka a podpisové karty. Lunetic se však „podškrábli" i na těhotenské bříško.

Anketa

Poslouchali jste Lunetic dříve? Jak se vám líbil páteční koncert?

Lucia Kurfiřtová

26 let

Liberec

Lunetic jsem dříve milovala. Bohužel jsem bydlela na Slovensku, takže jsem neměla šanci je vidět. Dnešní koncert byl super. Líbily se mi nové i starší písničky. Všechno jsem si moc užila. Mám doma všechny jejich cédéčka.

Monika Kynčlová

22 let

Jablonec nad Nisou

Ano, poslouchala jsem je i dříve. V době jejich slávy jsem byla malá, takže jsem je viděla naživo poprvé. Jsem moc ráda, že se vrátili a že jsem měla možnost je vidět. Líbí se mi staré i nové hity. Nejhezčí z nich je pro mě Martin.

Adéla Honelová

22 let

Jablonné v Podještědí

Lunetiky jsem poslouchala dřív, teď už ne. Přišla jsem si zavzpomínat a navštívit koncert, na který bych před lety jít nemohla. Nejvíc jsem si užila Davida, jeho "úžasný vystupování". Moc se mi nelíbil. Kluci byli úžasní, ale on jim to kazil.

Karel Hasenkopf

32 let

Jablonec nad Nisou

Lunetic jsem vůbec neposlouchal. Přišel jsem proto, že s Lunetikama hrají tři moji kamarádi jako doprovodná kapela. Nejvíce se mi líbil můj kamarád Radek, který hraje na basu. Líbí se mi ta jejich úvodní písnička z nového alba Na vlnách.

Jana Ondráková

27 let

Jablonné v Podještědí

Na Lunetic jsem byla před několika lety v České Lípě. Dříve jsem je poslouchala. Dneska mě vytáhla spíše ze srandy kamarádka. Jinak bych sem nešla. Jako zavzpomínání to bylo super, ale ten David byl úplně mimo. Docela jim to kazil.

Karolína Bartůňková

11 let

Liberec

Můj táta doma často Lunetic pouštěl, takže je mám ráda odmala, i když jsem nezažila tu jejich největší slávu. Nejradši mám písničku Ať je hudba tvůj lék. Jsem na jejich koncertě poprvé. Těším se dneska na autogramiádu.

Lenka Brabencová

29 let

Jablonec nad Nisou

Na Lunetic jsem vyrazila hlavně z recese. Při začátku koncertu jsem si představovala, jaké to pro ně asi je, když vyprodávali haly a dnes na ně přijde jen sto lidí. Koncert nebyl úplně špatný, ale myslím si, že vybrali špatné místo.

Video

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube