Opičí parta přivezla do Jablonce svou novou křižáckou desku Happiness of Postmodern Age. Podobně jako loni na turné s PSH vytvořili Monkey Business skvělou atmosféru.

Kromě hudebního zážitku nabízeli i vizuální potěšení v podobě střelených igelitových kostýmů, které během večera shodili, a hráli velmi spoře odění.

Matěj Ruppert a Tonya Graves, kterým to samozřejmě v prvé řadě ladilo pěvecky, podali i energické taneční výkony.IGELIT A SPODNÍ PRÁDLO. Kromě hudebního zážitku nabízeli Monkey Business i vizuální potěšení v podobě střelených igelitových kostýmů, které během večera shodili, a hráli velmi spoře odění.

A protože jsou Opičáci banda veselá, hned na začátku si z fanoušků vystřelili. Zahráli medley největších hitů, uklonili se, nechali se obdařit potleskem a vyklidili pódium.

Komickým lídrem je v kapele Ruppert. Ten během koncertu zásoboval fanoušky vypečenými příběhy z Liberce a okolí. „Pro mě jsou Jablonec a Liberec jedno město. Mám je takové propojené," zavtipkoval a jablonecké patrioty moc nepotěšil.

„Zpívej už sakra!"

Největší úspěch měla historka, můžeme jen spekulovat, zda byla vymyšlená, o jeho matce, která se ještě v kočárku vypravila se svou maminkou Ruppertovou babičkou, do liberecké zoo, a tam ji počůral přes mříže lev. Jeho maminka údajně žila v Liberci od svých dvou do dvanácti let.

Zpěvákův vyprávěcí průjem ale některým fanouškům začal lézt na nervy, což byl asi i záměr, a tak se sem tam z publika ozývalo nespokojené mručení či výkřiky typu „Už nekecej!" či „Zpívej sakra!".IGELIT A SPODNÍ PRÁDLO. Kromě hudebního zážitku nabízeli Monkey Business i vizuální potěšení v podobě střelených igelitových kostýmů, které během večera shodili, a hráli velmi spoře odění.

Výběr písniček byl znamenitý. Přestože šlo o turné k novinkovému albu, skupina vedle sebe vyváženě poskládala nové kusy i ověřené hity, takže koncert gradoval a nestalo se, jako tomu občas u jiných kapel bývá, že by v playlistu byla hluchá místa a publikum se „nudilo" u dlouhého setu nových neznámých skladeb.

Fanoušci mají novinky rádi, ale musí se jim servírovat postupně. Ze zbrusu nových songů měla největší úspěch rádiovka The Ferry Tale, která právě brázdí FM stanice.

Největší úspěch měly kusy Intercooler, My Friends, Party Shit a samozřejmě vrchol vystoupení Piece of My Life.

V kotli řádilo pět stovek spokojených fanoušků.

IGELIT A SPODNÍ PRÁDLO. Kromě hudebního zážitku nabízeli Monkey Business i vizuální potěšení v podobě střelených igelitových kostýmů, které během večera shodili, a hráli velmi spoře odění.