Přivezou zbrusu novou divadelní komedii s názvem V Paříži bych tě nečekala, tatínku z pera Jeana Barbiera, která je na českých scénách k vidění vůbec poprvé.

Petr Nárožný, který se ujal hlavní role venkovského výběrčího daní a rozhodne se bez ohlášení navštívit dceru žijící ve francouzské metropoli, se sám ujal úpravy díla v současnosti nejznámějšího autora konverzačních komedií ve Francii. V dalších rolích se představí Jarmila Švehlová, Simona Postlerová nebo Miroslava Pleštilová a další.

Představení o pařížském dobrodružství sympatického venkovana ze Spáleného Poříčí nad Seinou, které nabízí dvě hodiny emocí a smíchu, začíná v šenovském kulturáku v sobotu v 19.30. Vstupenky je možné rezervovat na telefonních číslech 488,113,255 nebo 488 113 347.

KULTURNÍ TIPY NA VÍKEND

Kuřívody se promění v bojiště

V bojiště prusko rakouské války se v sobotu promění louka v Kuřívodech, kde proběhne tradiční připomínka boje rakouského praporu polních myslivců z roku 1866. Celodenní program zahájí již v 9:00 hodin dopoledne promenádní koncert vojenské dechové hudby 6. praporu polních myslivců z Náchoda.

Historické jednotky slavnostně nastoupí o hodinu později, samotná bitva začne po dalších koncertech a komentovaných ukázkách ve 14.30 hodin. Na závěr sobotní akce je na programu vystoupení skupiny historického šermu Manové Přemysla Otakara z Červeného Kostelce a vystoupení Skupiny v pantoflích.

Až šest tisíc vojáků proti sobě stálo v roce 1866 u dnešních Kuřívod. Na jedné straně rakouská armáda, na druhé početnější pruská armáda. Na českém území se obě střetly poprvé právě až na Českolipsku a jejich souboj během několika dnů vygradoval až v pověstnou bitvu u Sadové. Na Českolipsku tak vyvrcholilo prusko-rakouské soupeření o získání rozhodujícího vlivu v Německu.

Městské divadlo Nový Bor - SNĚHURKA

sobota 7. června v 10.00

Novoborské divadlo hraje v sobotu pro děti. Pohádku napsalo na motivy starých evropských pověstí Novoborské ochotnické prozatímní divadlo NOPOĎ. Vstupné je 60 korun.

Jablonné v Podještědí - SLAVNOST SESLÁNÍ DUCHA SVATÉHO

neděle 8. 6. v 10.00 a 18.00

Slavnost Seslání Ducha svatého oslaví mší svatou v bazilice sv. Vavřince a sv. Zdislavy od 10 hodin, od 18 hodin se můžete zúčastnit svatodušní bohoslužby v zámecké kapli Seslání Ducha svatého na Lemberku.

Jiráskovo divadlo Česká Lípa - LIBERTINSKÁ AKADEMIE

neděle 8. června ve 14.00

Ukázka činnosti zájmových útvarů DDM Libertin Česká Lípa, akce pro rodiče, širokou veřejnost a zástupce města. Přijďte se podívat, co se děti během uplynulého školního roku naučily.