Smyčcová dámská trojice Inflagranti interpretuje slavné melodie z klasiky, rocku i popu v úpravách pro dvoje housle a violoncello. Ruší hranice mezi žánry a vytvořily „nový kabát" už nejednomu hitu. Teď se dokonce rozhodly pozvat si kus Kabátu na svoje turné. Na vánočních koncertech s nimi vystoupí zpěvák Josef Vojtek.

INFLAGRANTI & Josef Vojtek

koncert smyčcového tria a zpěváka kapely Kabát

Kdy: středa 28. listopadu od 19 hodin

Kde: Městské divadlo, Jablonec nad Nisou

Vstupenky: 490, 420, 390 KČ

V Jablonci vystoupí čtveřice v Městském divadle ve středu 28. listopadu od 19 hodin.

„Přizvat Pepu jako hosta na naše vánoční turné byl můj nápad," vysvětluje houslistka a umělecká vedoucí Inflagranti Markéta Muzikářová. „Předně se mi moc líbí jeho zpěv a celkový projev. Kabát je moje oblíbená kapela, kterou poslouchám léta, a z padesáti procent za to může Pepův zpěv. Pak jsem ho viděla zpívat i v muzikálu a zaujalo mě, jak široký má rejstřík a dokáže skvěle zazpívat cokoli," dodala.

Smyčcové trio INFLAGRANTI vzniklo v roce 2004. V úpravě pro dvoje housle a violoncello interpretuje ve vlastních instrumentálních úpravách nejen klasické skladby od Bacha nebo Vivaldiho, ale i hity kapel jako jsou Metallica, Europe nebo Queen.

SOUTĚŽ O VSTUPENKY INFLAGRANTI A JOSEFA VOJTKA

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte vstupenky na jablonecký koncert.

Kolik alb vydala smyčcová trojice?

Správné odpovědi posílejte na hana.langrova@denik.cz. Nezapomeňte připsat jméno a telefon.

A co na vystupování se třemi kráskami říká Josef Vojtek? „Opět zvítězila moje touha poznávat něco nového. Chtěl jsem prostě zažít tour v tak neobvyklém hudebním složení. Hodně rockových kapel používá ke svým produkcím symfonické orchestry, ale to už je dneska nezajímavé spojení. Tady ovšem vznikl nápad předělat i rockovější písničky jen pro smyčcové trio, a myslím si, že to bude hodně zajímavé." směje se.

Členky tria jsou Markéta Muzikářová (housle), Kateřina Lískovcová (housle) a Iris Morisáková (violoncello).