GALIANI GIPSY JAZZ A SOUTĚŽ TANEČNÍCH SOUBORŮ

20. listopadu od 15.00, KD Bohemia Nový Bor

Páteční odpoledne v kulturním domě Bohemia v Novém Boru bude patřit romské kultuře. Přesně v 15.00 tam vypukne soutěžní přehlídka romských tanečních souborů z celé republiky. V 18 hodin se diváci mohou těšit na vystoupení rapera Suši Dzurka (Kurvaša), vrcholem večera pak bude od 19 hodin koncert kapely Galiani Gipsy Jazz. Primášem kapely je houslista Milan Galyáš, který zároveň působí v Severočeské filharmonii Teplice a v Českém národním symfonickém orchestru, kde se pravidelně zúčastňuje velkých turné po celém světě. Akci pořádá novoborské občanské sdružení Rodina v centru.

IVAN HLAS TRIO

20. listopadu od 19.00, KC Sever Cvikov

Koncert známého představitele českého big beatu a jeho hudebního seskupení. Ivan Hlas Trio tvoří kromě skladatele, zpěváka, textaře a kytaristy Hlase ještě kytarista Norbi Kovacs a violoncellista Olin Nejezchleba. Hudebníci nejsou na scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná. I kořeny ovlivňující hudbu tria jdou od hospodského blues, městských balad po rokenrol. Vstupné 150 Kč.

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

20. listopadu od 19.00, Jiráskovo divadlo Česká Lípa

Známý český zpěvák, skladatel, překladatel a hráč na mandolínu Robert Křesťan přijede na koncert v České Lípě společně s bluegrassovou skupinou Druhá tráva.Křesťan vystupoval dříve s kapelou Poutníci, v roce 1991 společně s banjistou Lubošem Malinou založil Druhou trávu. Hned za jejich první bezejmennou desku, která obsahovala převážně Křesťanovy autorské písně, přebásněnou One More Cup of Coffee od Boba Dylana a dvě instrumentální skladby, dostala skupina v kategorii folk a country cenu hudební akademie. Koncert české legendy bude spojený s představením prvního DVD.

XXIV. CVIKOVSKÉ DNY LOUTEK

21. 22. listopadu, Loutková scéna Cvikov

Nesoutěžní přehlídka amatérských loutkových souborů.

Sobota od 10 hodin - Klubíčko Cvikov O VODNÍKU PIVODOVI
Sobota od 14 hodin - Spojáček Liberec TŘI ZLATÉ VLASY DĚDA VŠEVĚDA
Sobota od 16 hodin - SL Louny ČERTŮV AMULET
Neděle od 10 hodin - Zvoneček Česká Kamenice O BUDULÍNKOVI

Vstupné na jednotlivá představení: 30 Kč.

UMĚLECKÉ A HISTORICKÉ PAMÁTKY NĚMECKA 5. část

21. listopadu od 14.00, klubovna Vlastivědného muzea a galerie Česká Lípa

Přednáší Zdeněk Pokorný.

VŮNĚ ORIENTU

21. listopadu od 18.00, Jiráskovo divadlo Česká Lípa

Orient show plná tance, hudby, krásných kostýmů a nádherných tanečnic.

ROBIN HOWDON: DOKONALÁ SVATBA

21. listopadu od 19.00, DK Ralsko Mimoň

Divadelní komedie. Bill a Rachel jsou šťastný pár, který má před svatbou. Jenže v den D se Bill probudí s neznámou dívkou v posteli. Vůbec nic si nepamatuje. Nezbývá než ji okamžitě ukrýt do koupelny a za vydatné pomoci svědka Toma a nebohé, do věci omylem zapletené pokojské Julie, se pokusit vše utajit před nevěstou a její matkou. Začíná kolotoč plný nedorozumění, který nakonec skončí, tak jak má. Režie: Lumír Olšovský. Hrají: Filip Tomsa/Michael Vykus/Michal Zelenka, Olga Lounová/Malvína Pachlová, Josef Hervert/Karel Heřmánek ml., Lilian S. Fischerová, Jana Trojanová, Vendula Křížová/Simona Vrbická, David Vejražka.