VERNISÁŽ VÝSTAVY „DOTEKY POZNÁNÍ"

26. 2. od 16:30, Centrum textilního tisku Česká Lípa

Výstava obrazů Vlasty Kateřiny Pavlů, Natálie a Kryštofa Trnečkových a šperků Davida Siegla.

STO ZVÍŘAT - MINISTERSTVO MÝHO VNITRA

26. února od 19.00, KD Crystal Česká Lípa

Koncert jedné z nejlepších českých SKA kapel. Program nabídne kompletní aktuální album, které vyšlo na konci loňského roku. V repertoáru kapely nadále zůstávají osvědčené hity jako Škola, Nejkratší cesta, Nikdy nic nebylo nebo Dáma s čápem. Vstupenky za 180 korun jsou k dispozici v předprodeji v pokladně KD a na webu clvstupenka.cz.

Album MINISTERSTVO MÝHO NITRA, vznikalo během posledních dvou let opět kompletně na texty Tomáše Belka, pod hudbou je podepsán tradičně většinou Honza Kalina. Jedná se o návrat ke zvířecím kořenům a tudíž je třeba očekávat 14 svižných tragikomických písní, jejichž žánrová pestrost je dána i výlety do hudebních stylů pro STO ZVÍŘAT ne zcela typických, jako je funky nebo latina. Názvy songů jako jsou STRUNY PODZIMU, SMÍ HONZA VEN?, TOILETTE LOVE STORY, PRŮHLEDNÁ KOČKA nebo PŘEKRÁSNÁ MUŽ, napovídají, že Zvířata namíchala hořkosladký koktejl s limetkou bizarnosti, s polevou cynismu, navrch s paraplíčkem strachu z blížícího se stáří…

KOUZLO CANYONINGU

26. února od 19.00, sál Koruna Žandov

Videoprojekce o expedici do švýcarského kantonu TICINO a také o historii i současnosti CANYONINGU. Tento sport kombinuje horolezectví s divokou vodou a speleologií. Jde o zdolávání horských říček za plného průtoku, slaňování vysokých vodopádů a také adrenalinové skoky skalních stupňů. Vstupné na akci v Žandově je dobrovolné.

NOC REKLAMOŽROUTŮ

26. února od 20.00, Městské kino Nový Bor

Nová kolekce nejlepších reklam z celého světa. Více jak pětihodinový maratón reklam začne ve 20 hodin. Uvidíte chytré, inteligentní, exotické, ale také kontroverzní podpásovky či historické spoty. Promítat se budou reklamy z více než 50 zemí světa. Je to výběr toho nejlepšího z minulých let, reklamy na známé i neznámé světové značky, reklamy se světovými celebritami i exotické spoty s neherci, reklamy originální, dramatické, vtipné i dojemné.O přestávce se diváci mohou těšit na občerstvení z Pivovaru Cvikov. Noc reklamožroutů probíhá pouze v osmi kinech ČR.
The Night of the Ad Eaters (Noc reklamožroutů) je světová reklamní show plná reklamy a hudby s dlouholetou tradicí. Její zakladatel Jean-Marie Boursicot ji poprvé představil v roce 1981 a z rodné Francie se velmi rychle rozšířila do zbytku světa. Reklamní sdělení je natolik srozumitelné, že překonává jazykové i kulturní rozdíly. Show probíhá ve více než 135 zemích světa, každý rok ji shlédne více než 300 000 nadšenců.

TANEČNÍ ZÁBAVA

26. února od 20.00, Kulturní centrum Sever Cvikov

K poslechu a tanci hraje Roxel Music. O zábavu se postará také DJ Tranzit. Připravena je bohatá tombola. Prodej vstupenek za 150 korun na telefonním čísle 723 960 930. Na zábavu do multifunkčního centra zve HC Cvikov.

KLUK Z PLAKÁTU

27. února od 10.00, Městské divadlo Nový Bor

Vypátrat zmizelý klaunský nos a zdolat spoustu všelijakých nástrah, to bude úkol pro Karolínku, které se moc nechce chodit do školy, a pro kluka z plakátu. Podaří se jim uspat lva, přelstít chytrou opici nebo zkrotit neposedného pudlíka a zachránit tak celý cirkus Hopla-Hop? Detektivní pohádka na motivy dnes již klasického večerníčku. Hraje Roman Vencl divadlo Tramtárie. Vstupné je 60 korun.

ČESKOLIPSKÉ OZVĚNY EKOFILMU

27. února od 18.00, pobočka ADRA Česká Lípa

Už tuto sobotu startuje 9. ročník přehlídky dokumentárních filmů, který se bude konat po šest sobotních podvečerů v českolipské pobočce humanitární organizace ADRA v ulici Čs. armády 1578. První večer bude na programu snímek Vlčí hory. Zkušení slovenští filmaři putovali tři roky křížem krážem horami a lesy Východních Karpat a v regionu, který se rozprostírá na pomezí Slovenska, Polska a Ukrajiny pátrali po éterických vlcích i jiných výjimečných zvířatech společně žijících na tomto území. Promítání začíná v 18 hodin.

RUKOJMÍ BEZ RIZIKA

27. února od 19.00, Městské divadlo Nový Bor

Komedie s kriminální příchutí. Marc je ženami obdivovaný spisovatel románů červené knihovny, ale delší dobu již nemá o čem psát. Usoudí, že se nachází v bezvýchodné životní situaci, a tak se rozhodne spáchat sebevraždu. Překvapí ho však letitý přítel Luc, který se už také kdysi pokusil zabít, když ho opustila žena, a teď chce učinit totéž, protože se k němu vrátila… Hrají: Václav Vydra, Jan Šťastný, Svatopluk Skopal, Jana Boušková, Martin Zahálka aj.

XIV. REPREZENTAČNÍ PLES NEMOCNICE

27. února od 20.00, KD Crystal Česká Lípa

Vystoupí Janek Ledecký, Abba World Revival, DJ Adam Nedvídek. Bohatá tombola. Chybět nebudou ani taneční vystoupení. Vstupné: 250 korun.

S ÚSMĚVEM NEPILOTA

27. února od 19.00, Jiráskovo divadlo Česká Lípa

Představení získalo cenu diváků na festivalu POPAD 2015 a dále ceny odborné poroty za scénář a text, za hudbu, za inscenaci a za uměleckou interpretaci textů a písní. Představení získalo také ceny odborné poroty za inscenaci, za hudbu a za text na národní přehlídce činoherního a hudebního amatérského divadla Divadelní piknik Volyně 2015. Nejlepší představení festivalu hudebních divadel Voskovcova Sázava 2015.

Aktuální výstavy v regionu
Sklářské muzeum Nový Bor:

IGS 2015. Výstava děl, která vznikla během Mezinárodního sklářského sympozia. Kromě významných sklářských výtvarníků celého světa jakými jsou Arik Levy, Tanja Pak, Didier Tisseyre či Mihai Topescu, českých uměleckých hvězd Davida Černého, Reného Roubíčka, Maxima Velčovského zde vytvořili svá díla poprvé v životě ze skla i Milan Cais, Juraj Jakubisko a Chantal Poullain (do 28. února 2016).

Městské divadlo Nový Bor:

Design interiéru. Práce studentů nového oboru Design interiéru Vyšší odborné školy sklářské a Střední školy Nový Bor si může široká veřejnost prohlédnout v městském divadle (do 28. dubna). Výstava je přístupná ve foyer divadla vždy jednu hodinu před představením, v době předprodeje vstupenek (čtvrtek 8h-12h, 14h-17h) nebo po telefonické domluvě od pondělí do pátku od 7h do 15h (tel.606 473 797, p. Rejna).

Městské muzeum Mimoň:
Střípky z mimoňského zámku. Výstava poprvé představuje malou část původního zařízení z interiérů mimoňského zámku, které se dosud nacházely v několika depozitářích Národního památkového ústavu (Zákupy, Ratibořice a Sychrov), včetně několika tisků ze správy Národního muzea v Praze (do 20. března).

Multifunkční kulturní centrum Sever Cvikov:

Miroslav Novotný Krajina. Prodejní výstava cvikovského výtvarníka. Návštěvní doba galerie: pondělí a středa 10.00 17.00, úterý, čtvrtek, pátek a sobota 10.00 15.00.

PROGRAM KIN NA ČESKOLIPSKU

Kino Crystal Česká Lípa:

26. - 28. 2. v 15.30
Řachanda
Pohádka o rozmazlené princezně a dvou kamarádech, kteří se neživí vždycky úplně poctivě.

26. - 28. 2. v 17.30
Bohové Egypta 3D
Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců.

26. a 27. 2. ve 20.00
Chůvák
Clemens nemá na své děti čas. Pracuje totiž na velké změně územního plánu města a smlouvy jsou na spadnutí. Chybí už jen, aby pár nájemců opustilo své byty, a výstavba může začít. Když Rolf přijde o svůj byt, chce se pomstít a rozhodne se stát chůvou Clemensových dětí. Plán je víc než jasný sabotáž. Nepočítá ale s tím, že Clemensovy děti Winnie a Theo jsou připraveny na všechno.

28. 2. ve 20.00
Padesátka
Vojta Kotek natočil filmovou komedii podle scénáře Petra Kolečka, která se odehrává na hřebenech, svazích a v chatách zasněžených Krkonoš.

Městské kino Nový Bor:

26. - 28. 2. v 15.30
Řachanda
Bolek a Vladimír Polívkové v nové české pohádce aneb jak se chováme k ostatním, tak se pak oni chovají k nám.

26. a 27. 2. v 17.30
28. 2. v 17.30 - pouze ve 2D !!
Bohové Egypta
Dobrodružné fantasy: Magie, monstra, rozzuření bohové a šílenství ovládli paláce a pyramidy údolí řeky Nil! Osud starého Egypta a celého lidstva visí na vlásku.

27. a 28. 2. ve 20.00
Rodinný film
Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další nečekaně dramatická událost? V hlavních rolích Karel Roden a Vanda Hybnerová.

26. 2. ve 20.00
Noc reklamožroutů
300 nejnovějších reklam z celého světa! Pět hodin promítání! Uvidíte chytré, inteligentní, exotické, ale také kontroverzní podpásovky či historické spoty. Občerstvení o dvou přestávkách zajištěno.

Kino Máj Doksy:

27. 2. od 15.30
Řachanda
Nová česká pohádka.

27. 2. v 17.30
Rodinný film
Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu?

27. 2. ve 20.00
Sedm statečných
Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně a zásob… Slavný western se vrací do kin.